Ses Gazetesi'nden Aydın Dinçer'in haberine göre Durmaz, inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sektörün çok kötü durumda olduğunu belirten Başkan Durmaz, "Sektörde daha önce böyle bir durum yaşamadık. Satılık ve kiralık konut yok. Ev bulamayan vatandaşlarımız, ortada kaldı diyebilirim.

Her yıl bina yapımı biraz daha azaldı, bu yıl ise neredeyse durdu. Çünkü bina yapım maliyetleri çok arttı, arsa ise yok. Olan arsa da bina maliyetinin yüzde 50’sine tekabül ediyor.

Bir yılda her şey gibi arsa fiyatları da yüzde 300 yükseldi. Artık bunu kabul etmeliyiz. Mevcut inşaatlar ise yavaş yavaş ilerliyor.

Bu binalar tamamlansa bile ihtiyacı karşılamaya yeterli gelmeyecek. Bir an önce yeni binaların yapılması lazım" dedi.

"DÜĞÜNÜNÜ ERTELEYEN ÇİFTLERİN OLDUĞUNU DUYUYORUZ"

Yıl başından önce 300 - 350 bin lira olan 2 + 1 dairenin şu anda 1 milyon lira ile 1 milyon 500 bin lira arasında satıldığını kaydeden Durmaz, kiralık 2 + 1 dairenin ise en az 3 bin lira olduğunu ifade etti.

Aydın’da her yıl binlerce kişinin evlenmesi, kentin sürekli göç alması, üniversite öğrencilerinin varlığı ve diğer nedenlerle konuta talebin her geçen gün arttığını dile getiren Durmaz, "Satılık veya kiralık ev bulamadığı için düğününü erteleyen çiftlerin olduğunu duyuyoruz" şeklinde konuştu.

“BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Yeni yapılan binaların ise genellikle villa olduğunu ve gelir düzeyi yüksek vatandaşlara hitap ettiğini vurgulayan Durmaz, orta gelire sahip vatandaşlar için ise konut üretilmediğini dile getirdi. İnşaat sektörünü hareketlendirecek çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Durmaz; 

"Belediyelerimiz, yeni yerleri imara açmalı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kentsel dönüşümü teşvik etmeli. İnşaat malzemesi fiyatları da düşürülmeli. Sektör ile ilgili bu ve benzeri önlemler alınmazsa önümüzdeki günlerde konteynır ve çadırlarda yaşayan vatandaşlar göreceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim