Olay Medya'da yer alan habere göre, geride bıraktığımız yılın son aylarında ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler, gündelik hayat akışı içerisinde hizmete sunuluna tüm ürünlerin ve diğer başlıkların yüksek fiyatlara ulaşmalarına sebep oldu. Bu kapsamda yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerden birisi de emlak sektörü oldu.

Artan hammadde fiyatları, enflasyon oranı ve diğer faktörler çerçevesinde giderek fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları, kiracıların da bellerini bükmeye başladı.

Son açıklanan kira artış oranına göre nerede ise kiralarında nerede ise yüzde 40’lık bir artış gözlenen kiracılar, hali hazırda geçim derdi içerisinde oldukları bu süreç kapsamında kiralarını ödemekte zorlanmaya başladılar.

Vatandaşların en temel haklarından olan barınma hakkına erişim konusunda sıkıntıya düşmeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlığın resmi kaynakları aracılığı ile yapılan duyuruya göre ilgili şartları sağlayan tüm ülke vatandaşlarına, ikamet ettikleri bölgelerin emlak fiyatlarına göre belirlenen tutarlarda kira yardımında bulunulacağı açıklandı.

Bakanlıktan Kira Yardımı

Geliştirdiği sosyal yardım modelleri ve diğer başlıklar altında sunduğu ayrıcalıklı hizmetler sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahipleri tarafından yakından takip edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde artan kira fiyatlarına karşın da vatandaşların yanında yer aldığını duyurdu.

Söz konusu duyurusunu kira yardımı hizmeti ile destekleyen bakanlık ilgili ayrıntıları paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan resmî açıklamaya göre gelir belgesi ve kurumun talep ettiği diğer evraklar ile ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan her vatandaşa, 1.150 liraya kadar kira yardımı yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kira Yardımları Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kira yardımı tutarlarının bölgeden bölgeye değişeceğini bildirdi.

Bakanlık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler için 1.150 liralık yardımı, Yalova, Bilecik, Bolu gibi şehirler için ise 715 liralık kira yardımını uygun gördü.

Kira Yardımı Başvurusu

Bakanlığın kira yardımı hizmetine Sosyal Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim