Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, kiracıların en büyük dertlerinden birisi olan kira ödemek için destek sağlanıyor. Ev sahibi olmayan kişiler 13 bin lira üzerinde kira desteği alabiliyor.

E-Devlet veya SYDV aracılığıyla başvurulan kira desteği 81 il için geçerli oluyor. 12 ay boyunca verilecek destek toplam 13 bin 800 liraya ulaşıyor.

DAR GELİRLİLER FAYDALANABİLECEK

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak verilen devlet desteği devam ediyor.

Kira öderken bütçesi zorlanan ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla kira desteği veriliyor.

12 ay boyunca düzenli olarak ödenen kira yardımı ücretleri aylık 1.150 liraya kadar ulaşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir’de bu miktar 1.150 lira olmuştu.

Antalya, Adana, Bursa, Konya için miktar 1.085 lira olarak belirlenmişti.

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum’dan başvuran kişilere 995 lira ödeme veriliyor.

Tokat, Zonguldak, Çanakkale için 905 lira ödeme yapılıyor.

Düzce, Şırnak, Yozgat’ta ise 810 lira ödeme sağlanıyor. Bolu ve Bingöl’de yapılan ödeme ise 715 lira olarak belirlendi.

Kira yardımı almak için ilk şart sigortalı olmamak. Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak da bu şartlar arasında bulunuyor.

Mal varlığına sahip olmamak, gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak, düzenli bir gelire sahip olmamak gibi şartlar da diğer şartlar arasında yer alıyor.

BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR

Kira yardımı ödemesi almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuru yapılabiliyor. Başvurunun ardından kişinin gelir durumu araştırılıyor.

Hane başına ödenen kira desteği, başvurunun ardından takip eden ilk 15 gün içerisinde ödeniyor. 1.500 lira tutarındaki kira yardımları bankalar veya PTT şubeleri aracılığıyla ödeniyor.

Editör: TE Bilisim