TGRT Haber'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının beraber şekillendirdikleri Yeni Evim projesinde binlerce orta gelirli vatandaşın ev sahibi olması hedefleniyor.

Proje kapsamında sıfır konutlarda 0,69 kredi oranı uygulanacağı ifade edilirken ikinci el konutlar için de ayrı bir çalışma yapılacağı açıklandı.

Bunun üzerine İstanbul’da kiralık ev piyasasında fiyat artışları sabit kaldı, bazı semtlerde kiralık ev fiyatları aşağı çekildi.

İKİNCİ EL KONUTLA İLGİLİ TALEP VAR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kısa süre önce yaptığı açıklamada ikinci el konut kampanyası için de beklentilerin olduğunu ifade ederek “İkinci el konutla ilgili talep var.

Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir. Gerekirse konut kampanyasında da şartları yumuşatabiliriz" dedi.

 Yapılan açıklamaların ardından yüksek kira ödemek yerine aynı parayı vererek ev alma fikrine sıcak bakmaya başlayan vatandaşlar kiralık evlerden vazgeçince kiralar düşmeye başladı. 

İSTANBUL’DA KİRALIK KONUT İLANLARI ARTTI

İstanbul’daki emlakçılarda kiralık dairler ilanları artmaya başladı. Bazı semtlerde kira fiyatları düşmeye başladı.

Beşiktaş’ta 20 bin liraya  kiralanmak istenen evin fiyatı yaşanan gelişmeler sonrası 4 bin lira düşerek 16 bin TL oldu. 

KONUT KAMPANYALARI İLE YÜZDE 10-15 DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Emlakçılar ise kiralık evlere olan talebin azaldığını ifade ederek Bahçeşehir, Kadıköy ve Ümraniye gibi ilçelerde de kiralarda geri çekilme yaşandığını anlatılar.

Konut kampanyaların başlaması ve ev sahipliği oranın artması ile beraber kiralarda yüzde 10 - 15  düşüş yaşanacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim