Yılmaz, tatil için memleketi Gazipaşa’yı tercih etti. Gazipaşa ve Alanya’daki izlenimlerini kaleme alan Yılmaz, Gazipaşa'da yabancılara ev satışına sınırlama getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Konuyla ilgili Gazipaşalı emlakçılara çağrıda bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘GAZİPAŞA TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ’

“Tatil dolayısıyla 17 gün boyunca memleketimdeydim. Gazipaşa'yı, güzel köyüm Doğanca'yı, Alanya'yı gezdim. Güzel ilçem Gazipaşa hiç abartmıyorum, Türkiye'nin bence en güzel yerlerinden birisidir.

Üreten bir şehirdir, Türkiye'nin meyve, sebze, muz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan, yurtdışına ihraç eden bir ilçedir. Cuma günleri kurulan pazarı ziyaret ettiğinizde adeta ilçenin tüm köylerini gezmiş gibi olursunuz, üretilen onca sebze, meyveyi görünce şaşırıp kalırsınız.

‘GAZİPAŞA GELİŞİYOR AMA DOĞALLIĞINI DA YİTİRİYOR’

Gazipaşa, bir sahil beldesi olmasına rağmen Alanya'nın aksine beton yığınına dönüşmemiş, uzun yıllar doğallığını korumayı başarmıştı. Ancak bu güzel şehir gittikçe değişiyor, gelişiyor ama doğallığını da yitiriyor.

Betonlaşma zirve yapmış, Pazarcı Mahallesi başta olmak üzere her yerde binalar yapılıyor. Müteahhitler adeta her parseli kapışmış, fiyatlar uçmuş. Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden Gazipaşa'ya bu ülkelerden müthiş bir akın var. Hal böyle olunca ev fiyatları da geçen yıla oranla en az 10 kat artmış. 50 metrekare kare kibrit kutusu gibi evler için 1.5 - 2 milyon lira isteniyor.

‘ANCAK AÇ GÖZLÜLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN’

Gazipaşa'daki emlakçılara sesleniyorum; evlere talep çok, işleriniz maşallah iyi. Ancak aç gözlü müteahhitlerin ve ev sahiplerinin ekmeğine yağ sürmeyin. İşinizi elbette yapın ancak hak, hakkaniyet gözetin.

'Ben paramı, alacağım komisyonu düşünürüm, bana ne' diyerek her önünüze gelene ev satmayın. Evi için astronomik para isteyenlere, 'Yahu günahtır, ayıptır. Tamam maliyetleriniz çok arttı ancak ticaretin de bir ahlakı vardır, 5 liraya mal ettiğin ev, 50 liraya satılmaz.

Bu fiyatlardan asgari ücretli vatandaş nasıl ev alır? Zaten sadece yabancılara satış yapıyoruz. Bu gidişle Gazipaşa’ya 3-4 yıla kalmaz Rus ve Ukraynalı dolar. Toplumsal yapımız değişir, kültür farklılığından dolayı çatışma yaşanır' deyin.

‘ÖNCÜLÜĞÜNÜ SİZ EMLAKÇILAR YAPIN’

Hızla betonlaşan, yabancı sayısı sürekli artan Gazipaşa'nın bu hali beni çok tedirgin etti. Eskiden şehir merkezinde dolaşırken hep tanıdık simalara denk gelirdim şimdi yerli halktan çok yabancılar dolaşıyor.

Ne olur Gazipaşa'mızı el birliği ile koruyalım, kontrolsüz betonlaşmaya, yabancılara ev satışına dur diyelim. Bunun öncülüğünü de siz emlakçılar yapın.”

Editör: TE Bilisim