İnternet Haber'de yer alan habere göre, Türkiye Sigorta Birliği’nin, Genel Kurul Toplantısı sonuçlandı. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, tek aday olarak girdiği seçimde üçüncü kez Başkan olarak güven tazeledi.

Genel Kurul'da konuşan SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi.

Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de yüzde 30 teşvik verecek. Edinilen bilgilere göre 3 ayrı yöntem üzerinde çalışılıyor.

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB), seçimli Olağan Genel Kurul'u tamamlandı. Genel kurulda başkanlığa mevcut başkan Atilla Benli üçüncü kez başkanlığa getirildi.

Toplantıya Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman da katıldı.

Genel Kurul'da konuşan SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi.

Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de BES'e verilen teşviki ev alacaklar için de verecek.

Edinilen bilgilere göre 3 ayrı yöntem üzerinde çalışılıyor. Vatandaşlar BES'e girerken öncesinden konut alacağını beyan edecek ve teşvikle de çoğalan birikimler sonucunda konut almak zorunda da olacak.

Konut hesabı şu anda bankalarda bulunuyor. Ancak bankaların yeterince bu konuya eğilmedikleri ifade ediliyor. Mevcut konut hesabında devlet katkısının hesaplanmasında, konut edinim tarihindeki birikim esas alınıyor. En az 3 yıl bankada para biriktirmek gerekiyor.

Devlet Katkısı 36 ila 47 ay para biriktiren için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 15'i. oluyor. Ancak, ödenecek tutar 36.768,49 lirayı geçemez.

48 ila 59 ay olanlar içinse hesaptaki birikim tutarının yüzde 18'i teşvik veriliyor. Ancak, ödenecek tutar 39.596,84 lirayı geçemiyor.

60 ay ve üzeri olanlar için, hesaptaki birikim tutarının yüzde 20'si teşvik alınıyor. Ancak bu halde de ödenecek tutar 42.425,18 lirayı geçemiyor.

Ali Ersoy toplantıda ayrıca önümüzdeki dönemde sorumluluk sigortası, elektrikli motosiklet ve kişi bazlı sigorta konusunda çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim