Antalya Ekspres'te yer alan habere göre, son günlerde Antalya’da ev sahipleri ile kiracılar arasındaki yaşanan anlaşmazlıklar tartışmaya dönüştü.

Kimisi şiddet ya da kiracının zorla çıkarılmasıyla sonuçlanan olaylar çoğu zaman kiracıyı mağdur ederken Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, kiracının yasal şartları oluşturduğu sürece evden çıkartılamayacağını kaydetti.

Geçilmez, “Diğer etkenler yoksa ev sahibi kiracıyı çıkaramaz. İhtilaf sadece parasal artışlarla ilgiliyse kiracı da yasal artış prosedürüne uyuyorsa ev sahibinin yasal anlamda yapacağı çok da bir şey yok” şeklinde konuştu.

‘ŞİKAYETTE BULUNSUNLAR’

Yasal kira artışının üzerinde bir artış isteyen ev sahiplerinin bunu yapamayacaklarını ve kiracıların da sadece yasal artışları dikkate alması gerektiğini anlatan Başkan Geçilmez, “Oluşan fiziki kavgalar ya da anlaşmazlıklar olursa bununla ilgili de şikayette bulunmaları gerekir.

Ev sahibi yasal artışını yapan bir kiracıyı başka bir sebep yoksa çıkaramaz. Kiracıdan ziyade mülk sahibinin kiracıyla anlaşamam durumu varsa yasal yollara başvurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yasal şartlar sağlandığı sürece ev sahibinin kiracıyı çıkaramayacağının altını çizen Geçilmez, “Diğer etkenler yoksa ev sahibi kiracıyı çıkaramaz. Bunun dışında birden fazla tahliye sebebi var. İhtilaf sadece parasal artışlarla ilgiliyse kiracı da yasal artış prosedürüne uyuyorsa ev sahibinin yasal anlamda yapacağı çok da bir şey yok” dedi.

Editör: TE Bilisim