Manşet Aydın'dan İsmail Gürel'in haberine göre, ev sahiplerinin enteresan davrandığını söyleyen Başkan Durmaz. “Ne zaman bu kadar bencil, bireysel olduk? Hiç kimseyi düşünmez olduk? Komşuluk, kardeşlik, arkadaşlık nerede kaldı? Hani bizim Türk milleti birbirine bağlı insanlardı? Naptık biz birbirimize? Çok kötü durumdayız” diye konuştu.

DEVLETİ DİNLEYEN YOK

Kiraları tutamaz hale geldiklerini dile getiren Durmaz, “Bu kiralarda astronomik, acayip bir artış oldu. Ev sahipleri de bir enteresan davranıyor. Asgari ücret yüzde 50 seviyesinde arttı ama kiralar yüzde 100 arttı.

Devlet açıkladı yüzde 25’den fazla arttırmayacaksın diye ama kim buna uyuyor? İnsanlar bizi arayıp, devlet yüzde 25 açıkladı, ben yüzde 50 arttırmaya razıyım ama ev sahibi bunu kabul etmiyor diyor. Devletin açıkladığını dikkate alan yok. İş ancak yargı yoluna giderse resmi rakam uygulanıyor” dedi.

YAPMAMIZ DOĞRU MU?

Hepimizin aynı gemide olduğunu söyleyen Durmaz, “Ev sahipleri uzaylı değil, kiracılar başka bir ülkeden değil. Hepimiz biz aynı gemideyiz. Aynı memlekette yaşıyoruz. Biz yurttaşız. Birbirimize bunu yapmamız doğru mu ya” diyerek duruma tepki gösterdi.

KİRACI YANLIŞ YAPIYOR

Astronomik kira artışlarından dolayı sorunlu ayrılıklarda problemler yaşandığını belirten Durmaz, “Dün yaşadığım bir hadiseyi anlatayım. Kiracı, evde ne var ne yok sökmüş götürmüş. Kombiyi, sayaçları, lavaboları, parkeleri bile söküp götürmüş. Ev sahibi 300 bin lira zararım var diyor. Artık bu hale gelmiş millet. Ne zaman bu kadar bencil, bireysel olduk? Hiç kimseyi düşünmez olduk?

Komşuluk, kardeşlik, arkadaşlık nerede kaldı? Hani bizim Türk milleti birbirine bağlı insanlardı? Naptık biz birbirimize? Çok kötü durumdayız. Ev sahipleri öyle, kiracılar böyle. Ne yapacağız biz bu insanları? Toptan bir rehabilitasyona almamız gerekiyor herhalde” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim