Konut fiyatlarındaki artış sürerken hangi bölgelerin değerinin arttığı, hangi bölgelerin en yüksek değerlere sahip olduğu herkes için merak konusu.

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, konut hareketliliğinde ilk sırada yer alan İstanbul’un Mayıs 2022 konut değerleme istatistiklerine göre en değerli 10 ilçesini belirledi.

Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy ortalama konut metrekare satış fiyatının en yüksek olduğu ilçeler olarak zirvede yer alıyor.  

Mayıs 2022 konut değerleme verilerine göre Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy ortalama konut metrekare satış fiyatının en yüksek olduğu ilçeler olarak öne çıkıyor.  

Beşiktaş’ta ortalama konut metre kare fiyatı 50 bin 838 lira, ortalama konut fiyatı 7 milyon 778 bin 214 lira oldu.

Beşiktaş’tan sonra en değerli ilçe olan Sarıyer’de ortalama konut metrekare fiyatı 49.018 lira, ortalama fiyat 7 milyon 401 bin 718 lira oldu.  

En değerli ilçeler listesinin üçüncü sırasında yer alan Kadıköy’de ise konut fiyatları son 1 yılda yüzde 186 arttı.

Kadıköy’de ortalama konut metrekare fiyatı 35 bin 483 lira olurken, ortalama fiyat 4 milyon 754 bin 722 lirayı buldu.

Verileri değerlendiren Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt; “İstanbul konut piyasasının merkezi ve İstanbul’da yaşanan bir hareketlilik tüm Türkiye’yi etkileyebiliyor.

İstanbul’un en değerli ilçelerine baktığımızda Beşiktaş’ın yine zirvede yer aldığını görüyoruz.

İlk 10 ilçeyi genel olarak değerlendirdiğimizde İstanbul’un denize kıyısı olan, merkezi ilçelerinin ağırlıklı olduğunu görüyoruz.

Bu bölgelerde konutlar zaten çok değerli, bunun yanında stokların erimesi nedeniyle bir talep artışı da yaşanıyor.

Dolayısıyla fiyatlar beklenenin üzerinde artıyor. Yıllık değer artışına baktığımızda ilçelerin büyük çoğunluğunda Türkiye ortalamasının üzerinde artış olduğu görülüyor. Bazı bölgelerde yüzde 250’leri bulan artışlar yaşandı” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim