Denge Gazetesi'nde yer alan habere göre, emlak meslek odaları başkanları kira düzenlemeleri ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Konutlarda uygulanmaya başlanan yüzde 25’lik sınırın iş yerlerine de getirilmesinin talep edildiği açıklamada ayrıca kira gelirlerinde vergi düzenlenmesi de istendi.

BAŞKAN AKYÜZ’ÜN İMZASI DA BULUNUYOR

Ortak olarak yapılan açıklamaya katılan Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası (MESO) Ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEM-DER) Başkanı Bahattin Akyüz’ün de imzasını taşıyan öneride şu ifadeler yer aldı:

VERGİ UYGULAMASI DÜZENLENSİN

Bilindiği üzere Konutlarda ve işyerlerinde yıllık TÜFE ortalamasının her ay TÜİK tarafından belirlenmekteydi.

Daha sonra dar gelirliyi korumak ve kiracının üzerinde ev sahibi baskısını engellemek amacıyla yasal bir üst sınır uygulaması hayata geçirilmişti.

Benzeri uygulamaların işyerleri içinde hayata geçirilmesi, kiracılar ve mülk sahiplerinin mağdur olmamaları, kiracılarla karşı karşıya gelmemeleri için, kira gelirine uygulanan vergi uygulamasına düzenleme getirilmesi önem arz etmektedir.

KİRA EN ÖNEMLİ MALİYET

“Kira gideri perakende sektörü ve diğer sektörler için de en önemli maliyet kalemlerindendir. Her türlü mal ve hizmetin maliyet artışı er veya geç fiyatlara yansımakta ve artı enflasyon oluşturmaktadır.

Emlak Meslek Odaları olarak bu konuda işyerleri içinde bir düzenlemenin getirilmesi talebimizin değerlendirilmesi hususunu saygılarımızla arz ederiz.”

Editör: TE Bilisim