Haber 7'de yer alan habere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Orta gelirliye yönelik konut projesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakanlığı ile çalışıyoruz, kısa süre içinde açıklayacağız" dedi.

KONUT KREDİLERİNDE GELİRE GÖRE FAİZ ORANI DÖNEMİ

Konut kredilerinde ise gelire göre farklı faiz oranı uygulamasının başlayacağını belirten Bakan Kurum bununla ilgili de çalışmalar olduğu bildirdi.

Orta gelirliye konut kampanyasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

A Para Ankara Haber Müdürü Murat Övücü konuyla ilgili şu detayları paylaştı:

"Dar gelirliye yönelik sosyal konut kampanyasının ardından gözler orta gelir gurubunu konut sahibi yapacak yeni kampanyaya çevrildi.

Bununla ilgili birkaç aydır çalışmalar yürütülüyor. Hem Hazine ve Maliye Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortak bir çalışma yürütülüyor.

Dün Bakan Nebati bazı açıklamalar yapmıştı. Özellikle nasıl bir kredi kapsamı olacağını, 15 yıl uzun vadeli ve kullanılacak kredinin miktarına göre değişen faiz oranları ile ilgili bir hazırlık yaptığını söylemişti.

Bir açıklama da Bakan Kurum’dan geldi. Dün Kabine toplantısı sonrası ve orta gelirli gruba yönelik kampanya ile ilgili çalışmada sona yaklaşıldığı bilgisini paylaştı.

Titiz davranıldığını, yapılacak kampanyanın amacına ulaşılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Bakan Kurum “Yaptığımızın bir karşılığı olsun istiyoruz. Fiyatları etkilemesini istemiyoruz fiyatları dengeledik ve aşağı çektik bunun yukarı çıkmasını istemiyoruz.

Bu kampanya ile hem talebi yönetmek hem de proje arzını artırmak lazım, her ikisini de aynı anda yapmazsak fiyatlar yükselir” dedi. Mevcut konut stoku ile bu kampanyanın yapılamayacağının altını çizdi.

Yeni projelerin de artırılmasına yönelik bir desteğin de kampanya içerisinde olabileceğinin sinyalini vermiş oldu.

Bakan Kurum, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile arkadaşlarımız ortak çalışmalarını yürütüyorlar inşallah bunu kısa süre içerisinde kamuoyuna paylaşacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim