Posta'da yer alan habere göre, konut ve kira fiyatlarındaki artış hakkında fikirlerini söyleyen Timur, yıllarca konutta balon var diyenlerin şu anda satın alacak ev ve kiralayacak konut bulamayan milyonlarca insanın günahına girdiğini söyledi.

Yaşananın tam olarak konut krizi olarak tanımlayan Timur, "Biz sektör olarak sürekli aksini söyledik, doğrusunu söyledik. Fakat kimseyi ikna edemedik. 7 yıl boyunca balon var dendi ama tam tersine konut fiyatları artmaya devam etti. Ardından arz sorunu ortaya çıktı.

Balon tartışmaları nedeniyle bankalar sektöre negatif baktı. Finansman azalınca konut üretilemedi. Alınan ruhsat sayıları 5te 1lere düştü. Bardak üretimini 5te 1 azaltsanız bardak bulamayız. İşte şimdi de konut bulunamıyor. Bakın her sene 700 ila 800 bin arasında konut gerekiyor Türkiyeye. Biz anlatmaya çalıştık.

Biz insanın barınma temel ihtiyacını karşılıyoruz başka da bir iş yapmıyoruz. Barınma sorununun hiçbir şekilde ikamesi yok. Yani bugün araba bulamazsanız, toplu taşıma kullanabiliyoruz.

Ama ev bulamazsak çadırda yaşayamayız. Hiçbir devlet de buna izin vermez. Çünkü bu durum bir iç güvenlik sorununa dönüşür. Bir ikametgahınızın olması lazım" dedi.

Konut geliştirirken arsa maliyetleri çok yüksek olduğunu kaydeden Timur, konut krizine çözümün devletin elinde olduğunu da belirterek "Konut maliyetlerinin yüzde 76sı arsa ve vergiye gidiyor, kalanıyla da inşaatı finanse edeceksiniz.

Hazine arazileri kullanılırsa ve vergi alınmaz ise eksiltme ile 900 bin liraya konut mal edilebilir. Bazı şartlar da konularak faizsiz kredi de verilerek konut krizi çözülebilir. 15 milyon konut üretilir. Sorun çözülür" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim