CNN Türk'te yer alan habere göre, ortalama ev fiyatlarının milyon liralara çıktığı İstanbul'da, dolandırıcılar da kendinilerini günceledi.

Filmleri aratmayan yöntemler geliştiren dolandırıcıların son kurbanları ise evini zengin yabancılara yüksek fiyata satmak isteyen ev sahipleri oldu.

Son iki ayda 30'a yakın kişinin dolandırıldığı tahmin ediliyor. Dolandırıcılar yöntemi ise şaşırtıyor.

Dolandırma işlemi ev sahibinin gözü boyanarak yapılıyor. Ve ev sahipleri dolandırıcıların oyununa gelmesi ile de düğmeye basılıyor.

Avukat Tarkan Erdal, "Bu sıralar insanlar, çok fazla konut dolandırıcılığına ilişkin bizim kapımıza çalmaya başladı. Öncelikle taraflar organize şekilde hareket ediyorlar.

Kendilerinin özellikle yabancı iş adamlarının temsilcileri, kendilerinin yabancı insanlar olduğundan bahsediyorlar. Sonrasında satıcıyla beraber bir görüşme ayarlanıyor.

Bu görüşmeler genelde lüks diyebileceğimiz yatlar, oteller ve buna benzer kulüplerde, restoranlarda gerçekleşiyor.

Kişilerle belli bir para konusunda anlaşıldıktan sonra yabancı oldukları için de bunlar malum gerekçelerle 'Paramız takıldı. İdari bir problem var. Bürokratik bir sorun var' gibi bahanelerle satıcılardan ücretler toplanıyor.

Bu an ise her iki taraf için ise son görüşme oluyor. Parayı alan dolandırıcılar ortadan kayboluyor" dedi.

Ev sahiplerinin benzer durumda kalmamaları için uyaran Tarkan Erdal, resmi aracılarla çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim