Milli Gazete'de yer alan habere göre, Selçuk Geçer enflasyon oranları üzerinden emlak sektöründe son zamanlarda yaşanan değişimleri değerlendirdi.

 "Yabancılara üç beş konut satıp piyasası alt üst ettiler" diyen Selçuk Geçer konut alanında yaşanan oyunu da tek tek açıkladı.

Emlakçı ve Müteahhit Oyunu Var

Enflasyonla beraber konut sektöründe de yaşanan yükselişe değinen ve emlak sektöründe emlakçı ve müteahhit organizasyonu olduğunu iddia eden Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, konut sektöründe fırsatçılık olduğunu belirterek "Diyelim enflasyon yatay gitti. Eylül ayında ne olacak? Bu enflasyon tutabilecekler mi? Tüm piyasayı alt üst ettiler.

İddia ediyorum emlakçı ve müteahhit organizasyonları oluşmuş durumda. Ev fiyatlarını satmadan yukarı çekiyorlar. Yabancıya satıyormuş gibi yapıyorlar.

Bu ne talep ne maliyet enflasyonudur. Sayın Cumhurbaşkanı bir fırsatçı arıyorsa dönüp konut sektörüne baksın" şeklinde konuştu.

Manipülasyon Var

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, konut sektöründe manipülasyon olduğunun altını çizerek "Konut sektöründe ne maliyet var ne talep tamamen manipülasyon var. Ve tamamen organizasyon enflasyonu var. Bunu da yabancı satışı üzerinden yapıyorlar. Üç beş tane yabancıya konut satıp piyasayı alt üst ettiler." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim