Sabah'tan Fatma Göksu ve Betül Usta'nın haberine göre, Külliye'de yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

Vatandaşları enflasyona ezdirmeme sözümüzü, diğer alanlarla birlikte konut sektöründe de yerine getirecek yeni projeler geliştirdik.

Geride kalan 20 yılda ülkede en büyük değişimleri gerçekleştirdiğimiz alanlardan biri de şehircilik oldu.

TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşı, çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk.

Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce de 100 bin sosyal konut inşası için çıktığımız çağrıya 10 katından fazla talep aldık.

Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Pek çok ilimizde şehir içinde kalan sanayi alanlarını dışarıya taşıyor, bu konudaki talepleri de süratle yerine getiriyoruz.

Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir.

Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız.

Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır.

Editör: TE Bilisim