İşte bu tip dolandırıcılıkların önüne geçebilmek için mülk sahiplerinin alabileceği çok kolay önlemler de var.

e-Devlet’e girip, telefon numaranızı tapu işlemleri için kaydederek masrafsız ve kolayca ciddi bir önlem alabilirsiniz dolandırıcılara karşı.

Tapuda adınıza kayıtlı gayrimenkullere ilişkin satış veya devir gibi bir işlem yapıldığında telefonunuza kısa mesajla (SMS) bilgi geliyor.

“Şu il, şu ilçede, şu ada, şu parseldeki taşınmazınıza ilişkin tapuda devir işlemi başlatılmıştır” şeklinde haberdar oluyorsunuz.

e-Devlet’ten bu güvenlik işlemi nasıl yapılıyor?

e-Devlet’e girilir.

Arama butonuna ‘tapu telefon’ yazılır.

‘Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ sayfası açılır. “Bu hizmeti kullanarak beyan edeceğiniz telefon bilgisi TAKBİS’te TC Kimlik Numarası kayıtlı olan tapu kayıtlarınız ile eşleştirilecektir.” ile “Daha önceden kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır.” uyarıları görülür.

Sağ üstteki ‘Telefon Numarası Kaydet’ düğmesine tıklayarak telefon numaranızı kaydedebilirsiniz.

‘Bilgilendirme metnini okudum ve onaylıyorum’ işaretlendikten sonra, ‘Doğrulama Kodu Gönder’e tıklanır.

Telefonunuza SMS yoluyla gelen ‘doğrulama kodu’ ekranda ilgili alana girilerek ‘onayla’ tıklanır.

‘İşlem başarılı’ şeklinde ekrandaki bilgi sonrası artık dolandırıcıların adınıza tapudan bilginiz dışında işlem yapılıyorsa haberdar oluyorsunuz.

Kendi de Kiracı Olan Ev Sahibi Kirasını Gider Gösterebilir mi? Kendi de Kiracı Olan Ev Sahibi Kirasını Gider Gösterebilir mi?

Bunları yapmanız halinde; artık tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile haberdar olmadığınız bir satış/devir başvurusu yapıldığında telefonunuza mesaj gelecektir.

Editör: Gayrimenkul Gündemi