Hürriyet'te yer alan habere göre, Yeni Evim Kampanyası aylık taksit ve ödeme planı netlik kazandı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların beklediği “Yeni konut finansman modeliyle yeni evim” kampanyasına başvurular 16 Ocak'ta başladı.

Kampanyaya özel https://yenievimkampanyasi.com.tr/ adresi üzerinden yayınlanan ödeme planı da vatandaşların gündemine geldi.

Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak olan kampanyada azami 15 yıl vade ile sıfır virgül 69'dan başlayan faiz oranıyla kredi kullandırılacak.

İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması planlanırken, vatandaşlar kampanyaya Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Emlak Katılım, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım aracılığıyla başvurulabilecek.

ORTA GELİRLİYE KONUT ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Finansman tutarı 2 Milyon liraya kadar 0,69, 2 ile 4 Milyon lira arası için 0,79 ve 4 ile 5 Milyon lira arası 0,99 faiz/kar payı ile 15 yıl vadeli olacaktır.

Konut satış bedelinin %5’i kadar tutar yüklenici firma katkısı olarak ilk azami 3. yıla kadar ödeme planına yansıtılacaktır.

Ayrıca ilk üç yılda (finansman kolaylık dönemi) finansman taksitlerinin hane gelirinin yüzde 30’unu geçen kısmı için katkı sağlanacaktır.

Sağlanan katkılar son 8 yılda finansman taksitleriyle birlikte geri ödenecektir.

PEŞİNAT ÖDENECEK Mİ?

Konut bedelinin en az yüzde 10’u peşin alınacaktır. Daha az finansman kullanmak isteyen vatandaşlarımız isterse peşinat oranını arttırabilecektir.

BAŞVURULAR HANGİ BANKADAN YAPILACAK?

Kampanyaya Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Emlak Katılım, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım aracılığıyla başvurulabilecek. Kampanyaya ilişkin olarak https://www.yenievimkampanyasi.com.tr/ web sitesi hazırlandı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

18 yaş üstü gençler kampanyadan yararlanabilecek. Eşlerden birinin üzerinde konut varsa ya da son 1 yılda konut satışı gerçekleştirmiş kişiler projeye dahil olamayacak.

Verasetle ev sahibi olanlar başvuruda bulunabilecek.

Ölüm ya da boşanma gibi zorunlu sebepler dışında alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak.

Editör: TE Bilisim