Sabah'tan Ömer Karahan'ın Yazısı...

Korona nedeniyle geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Ünlü psikiyatr Haydar Dümen'in gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı.

Tüm yatırımını gayrimenkule yapan Haydar Dümenin serveti duyanları şaşırttı.

Ancak Haydar Dümen'in 100 milyon liralık mirası eşine değil hiç tanımadığı emlakçıya kaldı.

Dümen ölmeden önce gayrimenkullerini bir emlakçının üzerine devrettiği ortaya çıktı.

Emlakçı ölünce de Dümen’in yaklaşık 100 milyon liralık serveti emlakçının çoçuklarına kalınca durum çıkılmaz bir hal aldı.

Haydar Dümen’in eşi Gül Dümen, yaşanan bu duruma çözüm bulmak için harekete geçti. 

Haydar Dümen'in Beyoğlu Sıraselviler'de muayenehanesi vardı. Ve yine aynı bölgede bina, daire, dükkan gibi mülkleri de...

Haydar Dümen sağlığında bulunduğu bölgedeki emlakçıya satış yapsın diye mallarını devrediyor. Olmaz olmaz ya, olayın ardından emlakçı hayatını kaybediyor.

Dümen'in ailesi ne yapacağız derken Haydar Dümen de vefat ediyor...

Ve işte filmlere konu olacak hikaye o sırada başlıyor.

Emlakçının varisleri babalarının mirası olduğu için ona göre hareket ediyor.

Haydar Dümen'in de çocukları olmadığı için eşi Gül Dümen kocasının mirasını geri alabilmek için büyük bir hukuk mücadelesi vermek için düğmeye basıyor.

Şimdi o bölgedeki bina, daire, dükkan fiyatları hakkında ufak bir araştırma yaptığımda ortaya hatırı sayılır rakamlar çıkıyor.

Bölgedeki dairelerin ortalama metre kare fiyatları 10 bin liradan, deniz görüyorsa 15 - 20 bin liradan, dükkanlar 25 - 35 bin lira...

Binalar ise metrekaresine göre 35 milyon liradan satışa çıkarılıyor. Dümen'in de emlakçıya devrettiği mülklerin değeri yaklaşık 100 milyon lira...

Hemen sarıldım telefona, Haydar Dümen'in Beyoğlu'ndaki ofisini aradım, ancak kapı duvar...

Dümen'in eşi Gül Dümen'e ise birkaç farklı telefondan ulaşamadık. Birçok soru var merak ettiğim ancak ulaşamayınca havada kaldı.

Mesela Haydar Dümen ve emlakçı arasında yazılı veya sözlü protokol var mıydı? Bu devir işlemine şahitlik eden kişi veya kişiler var mıydı?

Her ne kadar olaylar Haydar Dümen ve emlakçının hayatını kaybetmesi ile karmaşık hale gelse de, adaletin yerini bulacağına inanıyorum...

Editör: TE Bilisim