Kat mülkiyeti ile ilgili kararlar tebliğ olmak üzere bağımsız bölümlere yönlendirilir. Ancak okuyucumun anlattığı hususta yani bağımsız bölümün boş olması hali problemdir.

Bu dairenin tamamen boş olduğunun tespit edilmiş olması durumunda onlara karşı ilan tahtasına asılarak tebliğ edilmiş kabul edilir, zira kat mülkiyetinde yönetim profesyonel bir yönetim olarak kabul olunmamıştır. Yönetim ve idari işler amatör kişiler için düzenlenmiştir.

Bunun için her bağımsız bölüm malikinin şayet ana yapı dışında oturuyor ise yöneticiye ikametgahının adresini bildirmesi öngörülmüştür.

Bu gerekliliğe uymayan kat malikine de ilan tahtasına asılarak tebliğ olunduğu kabul olunur. Peki iş mahkemeye yansırsa mahkeme ile ilgili tebligat nasıl yapılacak? İşte o zaman Tebligat Kanunu hükümleri uygulanır.

Bu durumda mahkemece adres araştırması yapılır, temin edilmez ise tapu kayıtlarından o kişinin T.C. numarası belirlenir ve bu numara ile MERNİS adresi (Merkezi Nüfus İdare Sistemi) dediğimiz adresi mahkemece tespit olunur ve MERNİS adresine tebligat yapılarak dava yürütülür. Dolayısı ile tebligat işleri bu yolla hallolur. Hiçbir yolla adres temin edilemiyor ise ilanen tebligat yapılır.

Editör: TE Bilisim