Okuyucumun mektubu aynen böyle. Burada anlaşılan bir husus, nişanlıyken, nişanlısının evine yaptığı masraf. Peki sonra evlendiler mi? Evet.

‘Eşimin’ kelimesini kullandığı için evlendikleri anlaşılıyor. Peki dört kardeşin sorumluluğu nereden gelir? Dolap hakkı nedir? Bunlar için kahve içmem sonrasında da kahve falı bakmam lazım.

ve gördüğüme göre, eşinin dört kardeşi var. Anne ve baba vefat etmiş. Ev, kardeşlere kalmış.

Şimdi eşinin dört kardeşi bu evi satmak istiyor. İyi ama durum bu ise onarım masrafından önce eşle birlikte beş kardeş olan mirasçılardan dördü bu evi satabilir mi?

Bu yer miras kaldı ise zaten dört kardeş, eş de kendilerine katılmadan bu evi satamayacaklar. Çünkü mülkiyet, elbirliği mülkiyeti. Peki dolap deyince mutfağı mı anlamalıyım?

Galiba öyle çünkü mutfak yaptırdım diyor. Mutfak sadece dolap değildir ama okuyucum dolapları yaptırmış. Üstelik kendilerinin oturacağı vaadi ile...

Peki mutfak dolapları olarak kabul edersek ve elinde dolapları kendisinin yaptırdığına dair belge var ise evet dava açıp bu giderin kendisine ödenmesini talep edebilir.

Ama eşini küstürmeden bunu yapabilecek ise... Zira ihtilafa girecek kişiler eşinin çok yakını. Acaba eş bunu nasıl karşılar, öyle değil mi? Bir de bunu düşünmek lazım.

Editör: TE Bilisim