Okuyucumun durumu ilginç, ilginçlik şurada: Kendi parsel sınırını aşanlara rastlanır, bu bazen bilinçli yapılır, bazen de hatayla yapılır.

Vatandaş baktığında arazi üzerindeki sınırını tam olarak kestiremeyebilir.

Bu durumda sınırını aşabilir. Bu hatayla yapılan taşmadır.

Bir de kimse bir şey demez, biz geniş bir alanı kullanalım deyip sınırlarını duvar örerek veya bina yaparak genişletirler. Bu da kötü niyetli kimselerin yaptığı taşmadır.

Ancak iyi niyetli biri, parsel sınırını net olarak öğrenmek istiyor ise eskiden kadastro müdürlüklerine müracaat edip, küçük bir masrafla parsel sınırlarını işaret ettirebiliyorlardı.

Sonra kadastro müdürlükleri de özelleştirildi. Şimdi kadastro mühendislerinin kurduğu bürolar var. Bunlardan birine müracaat edildiğinde parsel sınırları belirlenebiliyor.

Dolayısıyla iyi niyetli biri bu yola baş vurur, kendi parsel sınırı içinde kalacak şekilde binasını da yapar, duvarını da çeker. Peki okuyucumun durumunda ilginç olan ne?

Şudur: Böyle yolu kaplayacak kadar genişlemiş bir işgale ilgili belediye nasıl sessiz kalmış? Daha işgal yapılır yapılmaz ilgili belediyenin müdahale etmesi gerekirdi.

Peki şimdi yol kapandı, ilgili belediye hâlâ müdahale etmiyor ise bu işte bilemediğimiz bir durum var.

Dolayısıyla okuyucumun yapacağı ilgili belediyenin dikkatini çekecek bir başvuru yapmak. Yoksa iki komşu arasındaki bu durum ikisi arasında bir dava konusu olmayacak.

Dava konusu olması için, komşunun taşmasının kendi parsellerine müdahalede olabilir. Kamuya vaki müdahale iki komşu arasında bir dava konusu olmayacak.

Editör: TE Bilisim