Her ne kadar bir şirketle anlaşılsa da da olsanız, bu durum site yöneticinin İş Kanunu hükümleri gereğince işveren sıfatınızı değiştirmez.

Hatta bu halde, asıl işveren site yönetimi, alt işveren ise anlaştığınız temizlik şirketidir ve her iki işveren de işçilik alacakları konusunda işçiye karşı müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Kıdem-ihbar fonlarını temizlik şirketine ödenmiş olması durumu değiştirmez. İşçi, işçilik alacakları ödenmediyse, site yönetimine karşı da davacı olabilir ve davanın sonunda işçilik alacaklarını site yönetiminden de tazmin edebilir.

Bu durumda ödemiş olduğunuz bu bedelleri rücuen temizlik şirketinden isteyebilirsiniz.

Ancak uygulamada çok sık rastladığımız bir örnekte, temizlik şirketi bu esnada müflis, gayrifaal bir duruma gelmişse veya bir malvarlığa sahip değilse site yönetiminin de rücu talebi karşılık bulamayabilir.

Bu sebeple temizlik şirketi seçerken, çalıştırdığı personelin haklarını gözeten, düzgün, köklü şirketleri seçmenizi, mümkünse kıdem ve ihbar fonlarını temizlik şirketine vermek yerine site yönetimi hesaplarında biriktirmeniz, çalışan personelin her ay düzenli bir şekilde şirket tarafından maaşının ödenip ödenmediğini, SGK primlerinin ödenip ödenmediğini denetlemeniz, hatta bu personelin özlük dosyalarından birer nüsha da site yönetiminde saklanmak üzere talep etmeniz sağlık olacaktır.

Editör: TE Bilisim