Cezaevindeki okuyucularımın mektuplarını sıkça alıyorum. Köşemi takip ettiklerini yazıyorlar. Kendilerine güzel sözleri için teşekkür ederim.

Okuyucum cezaevinde, bunun için yapılması gereken incelemeleri yapmaktan yoksun. Ancak kendisinin cezaevi dışında hukuki işlemlerinin takibi için bir vasi tayininin yapıldığı kanaatindeyim.

Dolayısıyla cezaevi dışındaki hukuki ilişkileri bu vasi tarafından takip edilecek. Gayrimenkulün devri konusuna gelince; miras bırakanın hayattayken, mirasçılarını saklı paylarından mahrum bırakacak şekilde işlem yapması iptal nedeni olabilir. Dolayısıyla okuyucumun ve hayatta olan annesinin bazı hakları var. Bunları kullanabilirler.

Bunlardan biri, babanın gayrimenkulü devrederken satış gibi gösterip bağış yapmış olması halidir ki, bu halde dava açarak satışın iptalini talep ile miras paylarına sahip olmaları mümkündür.

Bir de babanın doğrudan doğruya bağış yaparak gayrimenkulü devretmiş olması hali vardır ki bu halde de gerek okuyucum ve gerekse anneleri, saklı paylarının kendi adlarına tescilini talep etme hakkına sahip olacaklardır.

Elbette cezaevi dışında olmaları halinde bu gibi hukuki işleri takip daha kolay olacaktır ama bu hususu annelerinin bilmesi ve vasi ile bu konuyu halletme girişiminde bulunması meselenin çözümüne bir adım yaklaştıracaktır.

Editör: TE Bilisim