Gerek poliçe bedeli, gerekse hasar bedelleri binaların mevkiine ve yaşına göre değişiklik gösteriyor. Bunlar bir cetvel halinde belirlenmiş.

Ancak en yüksek rakamlar 2022 için şöyle: DASK her yıl azami bir teminat tutarı belirlemekte olup, 2022 yılında prim 320 liradır.

100 metrekare olan bir betonarme meskenin sigorta prim bedeli metrekarede 1.508 lira olarak kabul edilip buna göre yapılan hesaplamada hasar ödemesi ise 320 bin lira kabul ediliyor.

Dolayısıyla ödenecek hasar bedeli en yüksek 320 bin liradır. Ancak yukarıda belirttiğim gibi bu rakamlar her yıl değişir.

Bu rakamın üzerinde bir hasar bedeli talep edildiği hallerde ayrıca gayrimenkul için sigorta yapılması ve ona göre de prim ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca hatırlatmak isterim ki bu parayı da hakketmek için, hasar gören binada proje dışı tadilat yapılmamış olması gerekiyor.

Okuyucum bu rakamın yeterli olup olmadığını soruyor, elbette yıkılmış bir bina için yeterlidir demek mümkün değil, işte bunun için yukarıda ilave bir sigorta poliçesinden söz ettim.

Editör: TE Bilisim