Okuyucumun anlattığı olay ilginç. Dikkat edin emlakçı olarak çalışan biri, ev sahibinin haberi olmadan başkasına ait bir yeri kiraya veriyor.

Muhtemelen kendisi bir hukuki durumdan yararlanacağını zannediyor.

Durum şu: Bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olmak gerekmiyor. Malik olmayan biri de kiralama yapabilir. Ancak malikin buna muvaffakat etmeme durumu söz konusu ise malik, duruma vakıf olduğunda zaman kaybetmeden müdahale edip tahliyeyi talep edebilir. İşte okuyucumun durumu budur.

Üstelik okuyucumun dayanıksız olması nedeni ile terkettiği binada birilerinin risk içinde yaşamasına gözyumarak bir bağımsız bölüm, para kazanma uğruna kiraya veriliyor. Bu husus zaten asla kabul edilemeyecek bir durum. Dolayısıyla okuyucum durumu farketmiş ve en kısa zamanda bana bu mektubu göndermiş.

Şimdi yapacağı şey; tarafları uyarmak, kendisinin böyle bir kiralamaya izin vermediğini bildirmek ve evin tahliyesini sağlamak olacaktır.

Aksi halde durumu öğrenmiş olmasına rağmen uzun süre sessiz kalması, olaya izin verdiği anlamına gelecektir ki doğabilecek olumsuz sonuçlardan sorumlu olacaktır.

Yapacağı uyarıya rağmen evin boşaltılmaması halinde önce kaymakamlığa başvurup müdahalenin önlenmesi talebinde bulunmasını, sonuç alamazsa dava yoluna gitmesini önereceğim.

Editör: TE Bilisim