Genellikle evin yapımındaki malzemelerin hasar görmesi, evin içinde bulunan eşyaların hasar görmesi veya çalınması, evin dışında bulunan bahçe, garaj ve benzeri yerlerin hasar görmesi gibi durumları kapsar. Bu sigorta evde yaşayan insanların sakatlanması veya ölümü gibi durumları da kapsayabilir.

Konut sigortası, ev sahibi veya kiracı tarafından yapılabilir ve genellikle yıllık olarak yapılır.

Bu sigorta, evin değerine göre değişebilir ve evin içinde bulunan eşyaların değeri, evin büyüklüğü ve evin bulunduğu bölge gibi faktörler de sigorta tutarını etkileyebilir.

Konut sigortası, ev sahibi veya kiracı tarafından yapıldığında, evin hasar görmesi durumunda sigorta şirketi tarafından ödenen teminat ile işlemler başlatılır.

Konut Sigortası Teminatları Nelerdir?

Konut sigortasının sunduğu olanakların başında, doğal afetlerden dolayı ortaya çıkabilecek maddi kayıplar gelir.

Bina malikleri veya kiracılar evlerini ya da eşyalarını güvence altına alsalar bile aniden oluşabilecek doğal afetlerde ciddi hasarlar ortaya çıkabilir.

Bu sigorta sayesinde deprem, sel, toprak kayması ve fırtına gibi pek çok farklı afetin yol açabileceği hasara karşı önlem alınabilir.

Evlerinde günlük olarak kullandığı eşyaların yanı sıra yüksek değeri olan eşyaları bulunan kişiler de konut sigortalarından yararlanabilirler.

Konut sigortası yaptırıldığı zaman değer verilen özel eşyaların hasarlara ve hırsızlığa karşı güvence altına alınabilmesi mümkün hale gelir.

Konut sigortası güvencelerinin detaylı bir şekilde incelenmesi bir hayli önemlidir.

Bazı özel durumlarda binalarda veya evlerde farklı sorunlardan dolayı çeşitli hasarlar oluşabilir.

Örneğin, su borularının patlaması sebebiyle tesisat ya da eşyalarda hasar ortaya çıkabilir.

Bu tür durumlarda sigorta bütün hasarların bedelini poliçede belirlenen şartlar devreye girer.

Sigorta poliçesindeki teminatlar değişkenlik gösterebilir.

Editör: TE Bilisim