Okuyucumun babası ve kardeşlerinin durumu elbette sıkıntılı ama okuyucumun bazı durumları incelemesini önereceğim.

Şöyle: Okuyucumun babası ve kardeşleri bir suçtan dolayı mahkum olmuş, cezaevinde. Avukatları da verilen kararı temyiz etmemiş.

Birinci husus avukatın böyle bir kararı Bölge Adliye Mahkemesi’ne ve sonrasında da Yargıtay’a göndererek temyiz etmesi gerekir.

Bu işlemleri yapmamış olması en azından disiplin suçu. Nitekim okuyucum bakanlık kararından söz etmiş.

Bu da gösteriyor ki avukat hakkında hukuki işlemler başlamış, zira avukat hakkında bir suçun takibi için bakanlıktan izin alınması gerekiyor.

Bu izinden sonra tahkikat başlatılır ve paralelinde bir de disiplin yönünden tahkikat başlatılır ama bunların varlığı hukuki prosedür için bir imkan tanımaz. Genel anlamda bu birinci husustu.

İkinci husus; okuyucumun babasının ve kardeşlerinin ne ile suçlandığını bilmiyorum.

Ancak 15 yılı aşkın hapis cezası verildiğini görüyorum. 15 yıl ve daha fazla hapis cezasına ilişkin cezalar için avukatın başvurusuna gerek kalmadan dosya istinaf incelemesine tabi tutulur.

Bu durumun mevcut olup olmadığının araştırılması için okuyucumun mahkumiyet kararının bir örneği ile bir meslektaşıma başvurmasını önereceğim.

Büyük bir ihtimal dosya kendiliğinden Bölge Adliye Mahkemesi’ne gitmiştir.

Yani Bölge Adliye Mahkemesi incelemesinden mahrum kaldıklarını sanmıyorum. Dolayısıyla okuyucum bu durumu öğrenirse eminim müsterih olacaktır.

Editör: TE Bilisim