Ege'den Son Söz'den Muhittin Akbel'de yer alan habere göre Geldi, bu kampanyanın ilgi çekmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki hafta içinde 13 konutu ya kiralık verdiklerini ya da satışını yaptıklarını söyledi.

İzmirli emlak komisyoncuları, kiralık ev yokluğunda ve satılık konutların aşırı pahalı olması nedeniyle iş yapamaz hale gelirken, işleri iyileştirmek adına kampanyalar düzenlemeye başladılar.

Asıl mesleği inşaat mühendisliği olan ve bir süre önce emlak sektörüne giriş yapan İsmail Geldi’nin başlattığı kampanya ile kiralık evini kendilerine getiren ev sahiplerine gram, satılık evini getirenlere ise yarım altın hediye ediyor.

Geldi, bu kampanyanın, İzmir’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını, konutunu kiralamak veya satmak isteyen mal sahiplerinden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

KİRALIK EVLER, AYNI GÜN KİRALANIYOR

Emlakçılık sektöründe fark yaratmak istediklerini ve altın promosyonlu kampanya düzenlemeye karar verdiklerini anlatan İsmail Geldi, hem ev sahiplerinin hem de kiracıların, ayrıca konutu satan ve alanların haklarını korumak adına titiz davrandıklarını ifade etti.

Sektörde bazı meslektaşlarının yaptığı hatalar yüzünden müşterilerin emlakçılara olumsuz baktığına vurgu yapan Geldi, şu bilgileri aktardı:

“Sektörümüzde insanların hoşuna gitmeyen olayların yaşandığı hep konuşulur. Güven veren firma olmak kolay değildir. Diğer meslektaşlarımdan farklı bir emlak işi yapmak istedim ve altın promosyonuyla farklılık yaratmaya çalıştım.

Bir gram altın yaklaşık 1.000 lira. Bir yarım altının fiyatı 3 bin 500 liraya yaklaştı. Kiralık evini bize getiren müşterimize bir adet gram altın takdim ederek, hep kazanmak isteyen değil, kazandığını paylaşmak isteyen bir emlakçı olmak istedik.

Sattığımız evlerde de ev sahiplerinden komisyon almıyoruz, üstüne bir yarım altın hediye ediyoruz. Alıcıyla satıcıyı her şartta bir araya getiriyoruz. Kampanyamız tuttu ve çok güzel geri dönüşler aldık.

Bayramın ikinci gününde kampanyamızı Buca’dan, Fahrettin Altay’a kadar olan alanda herkese, her yere broşürlerimizi ulaştırarak duyurduk. O günden bu yana toplamda 13 evi kiralık verdik, satışını yaptık.

Ev sahiplerine de altınlarını takdim ettik. Kiralık ev bulmak çok zorlaştı. Gelen kiralık ev, anında gidiyor. Sabah bize kiracı bulmamız için getirilen konuta, akşama kadar bir kiracı mutlaka geliyor. İzmirliler, bu kampanyayı gerçekten çok sevdi.”

Editör: TE Bilisim