Aralarında Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu'nun da bulunduğu 9 meslek odası başkanı ortak bir açıklama yaptı. Oda başkanları, konut kiralarına getirilen yüzde 25'lik yasal sınırın işyeri kiraları için de uygulanmasını istedi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

VERGİ UYGULAMASI DÜZENLENSİN

Bilindiği üzere konut ve işyerlerinde yıllık TÜFE ortalaması her ay TÜİK tarafından belirlenmekteydi. Daha sonra dar gelirliyi korumak ve kiracının üzerinde ev sahibi baskısını engellemek amacıyla yasal bir üst sınır uygulaması hayata geçirilmişti.
​Benzeri uygulamaların işyerleri içinde hayata geçirilmesi, kiracılar ve mülk sahiplerinin mağdur olmamaları, kiracılarla karşı karşıya gelmemeleri için, kira gelirlerine uygulanan vergi uygulamasına düzenleme getirilmesi önem arz etmektedir.

KİRA EN ÖNEMLİ MALİYET

​Kira giderleri perakende sektörü ve diğer sektörler için de en önemli maliyet kalemlerindendir. Her türlü mal ve hizmetin maliyet artışı er veya geç fiyatlara yansımakta ve artı enflasyon oluşturmaktadır. ​Meslek odaları olarak bu konuda işyerleri içinde bir düzenlemenin getirilmesi talebimizin değerlendirilmesi hususunu saygılarımızla arz ederiz."

Editör: TE Bilisim