Sabah'ta yer alan habere göre, Bakan Kurum, Mamak Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin 7. Etabında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilerek yapımı tamamlanan 548 konutun kura çekiminin gerçekleştirildiği törene katıldı.

Mamak'taki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kura çekiminde bir konuşma gerçekleştiren Bakan Kurum, kentsel dönüşüm seferberliğinde çok büyük mesafeler kat ettiklerini vurguladı.

3 Milyon Konutun Dönüşümü Tamamlandı

Ankara'da 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını açıklayan Bakan Kurum, “Bugüne kadar tam 3 milyon konutumuzun dönüşümünü, milletimizle, sizlerle birlikte yaptık. 12 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, hep birlikte emniyet altına aldık.

Sadece geçtiğimiz yıl 80 bin konutumuzun deprem dönüşümünü gerçekleştirdik. Şu an halihazırda sahada toplam yatırım bedeli 120 milyar lira olan 350 bin konutun dönüşüm çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ediyoruz.

İnşallah 2035 yılına geldiğimizde Türkiye'de deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş tek bir binamız kalmayacak.

Bugüne kadar da Altındağ, Mamak, Kuzey Ankara, Sincan ve Yenimahalle başta olmak üzere Başkentimizde tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık.

Bu kapsamda vatandaşlarımızla uzlaşarak yaklaşık 39 bin konut, 400 işyerinin yapımını tamamladık, vatandaşlarımıza teslim ettik. 640 bin metrekarelik bu alanda yürüttüğümüz 140 milyon lira ki yapım değeri 200 milyona ulaştı. Bu konutlar 500 milyon lirayı buluyor” cümlelerine yer verdi.

Mamak Dönüşüm Projesinde önce mülkiyet sorunlarını çözüme kavuşturduklarını, ardından yeni yuvaların yapımını tamamladıklarını belirten Bakan Kurum şunlar söyledi:

 Bundan önceki etaplarda; Yatıkmusluk'ta 396, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi'de 2 bin 134, Anayurt ve Gülseren'de 447 olmak üzere yaklaşık 3 bin konutumuzu tamamladık ve vatandaşlarımıza teslim ettik.

Şu an Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi, Anayurt ve Gülseren'de toplam yaklaşık bin 400 konutun yapımında da son aşamaya geldik.

En kısa zamanda, onları da hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz, yani inşallah Mamaklılarla yeniden buluşacağız, yeniden aynı heyecanı yaşayacağız.

Yeni Mamak Dönüşümü Projemiz kapsamında Mamak'ımıza toplamda 4 bin 921 konut yapmış ve Mamak'a kazandırmış olacağız.
 

Editör: TE Bilisim