20 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’de ve yurtdışında pek çok farklı ölçek ve fonksiyonda mimari ve iç mimari projelere imza atan Kağan Erk ve Hüray Erk liderliğindeki MSE Architecture (Metex Studio Erk) Bumazhny, Moskava’da yer alan Soho + Noho Residence’ı tasarladı.

Büyüklükleri 25 m²’den 244 m²’ye uzanan, toplam 338 dairenin yer aldığı ikili konut kompleksi, barındırdığı spor salonu, yüzme havuzu, oyun odası, sinema salonu gibi eklentileriyle ayrıcalıklı bir yaşam stili sunuyor. Eski fabrika binalarının yer aldığı bir arsa üzerine inşa edilen konut kuleleri ön cephesinde cadde ve yaya yolu, arka cephesinde ise tren yoluyla sınırlandırılmış.

Bulunduğu arsanın dar ve uzun yapısını en verimli şekilde değerlendirmeyi amaçlayan MSE Architecture (Metex Studio Erk), manzara yönüne doğru konumlandırılan uzun bir podyum tasarlayarak iki konut kulesini bu hat üzerine, kulelerin arasından araç giriş-çıkışının sağlanabileceği ve sosyal alan olarak ayrılabilecek mekanları en uygun şekilde planlayarak fonksiyonlaştırmıştır.

Soho + Noho Residence’ın dış cephesinde dinamik bir görünüm sağlayan, farklı yüksekliklerdeki ileri-geri yönlü parçalamalar ise estetik katkısının yanı sıra teras ve balkonlardan kesintisiz manzara hakimiyeti sağlıyor.

Editör: TE Bilisim