İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğinde, İzmir'de ilk defa düzenlenen 'Resconexpo Emlakçılık, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı' kapılarını açtı.

Bireysel ve toplu konut projeleri, kamunun kentsel dönüşüm projeleri, gayrimenkul danışmanlığı, tiny house ve bungalov evler, çelik prefabrik konut ve ekipmanları, site ve devre mülkler, finans kuruluşları, sigorta ve ekspertiz hizmetleri ürün gruplarının yer aldığı Rescon Expo'da, inşaat ve emlak sektörün yerli ve yabancı tüm paydaşları bir araya geldi. Fuar İzmir'de gerçekleştirilen açılış töreni ile ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Rescon Expo, 25 Aralık 2022 tarihlerine kadar devam edecek.

'İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÜÇ TEMEL İLKE İLE YÜRÜTÜYORUZ'

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşümde İzmir örneği üzerinden Türkiye'ye ilham verecek uygulamayı fuarda anlatacaklarını söyledi. Türkiye'de 20 yıldır gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri bütüncül planlama ve betonlaşma hedefine yaklaşan bir süreç olarak ortaya çıktığını savunan Başkan Soyer, bu uygulamalar nedeniyle dönüşüm alanındaki insanlar giderek mutsuzlaştığını ifade etti.

İzmir'de uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye'de 20 yıldır yapılan hataların panzehri olduğunu dikkat çeken Soyer, "Çünkü İzmir'de kentsel dönüşümü üç temel ilke ile yürütüyoruz. İlk ülke yerinde dönüşüm, ikinci ilkemiz ise her bir vatandaşımızın rızasını almak yani yüzde 100 uzlaşı.

Son olarak bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlüğü ile yürütüyoruz. Biz kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken ruhları incitmiyoruz. Kentsel dönüşümde vatandaşın sigortası belediyemizdir.

Ekonomik krizin derinleştiği inşaat sektörünün zor bir dönemden geçtiği süreçte bu ilkeler ile kentsel dönüşüm yapmak bir hayli zor. Ama bizler mazeret değil icraat makamlarıyız. Bu model ülkenin geleceğinde çok daha fazla yer alacak. Biz geleceğin Türkiye'sini inşa edecek bir model üzerinde çalışıyoruz" dedi.

'İZMİR'İN 6 NOKTASINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR'

Kooperatifçilik modelini kentsel dönüşme taşıdıklarını aktaran Başkan Tunç Soyer, şöyle konuştu: “İzmir'in 6 noktasında toplam 248 hektarlık alanda adeta seferberlik ruhu ile kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor.

Meclisimiz tarafından yetkilendirilen İZBETON şirketimiz bu konudaki çalışmaların önünü açıyor. Bizim odağımız sadece İzmir değil biz geleceğin Türkiye'sine ve dünyasına yol gösterecek bir vizyon ile çalışırız."

Açılış kurdelesinin kesimi sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki heyet, fuardaki stantları ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim