Pandemiden aldığı ivmeyle büyüyen tadilat pazarı, nitelikli ustalara duyulan ihtiyacı da artırdı. 1994’ten bu yana yapı kimyasalları, seramik ve vitrifiye ürünleri üreten yerli seramik markası Seramiksan, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki bayisi Uygun Yapı   işbirliğiyle 50 seramik ustasının katıldığı uygulamalı bir eğitim semineri gerçekleştirdi.

Ev sahiplerinin daha kullanışlı mekanlar yaratmak için yalnız banyo ve mutfakta değil, evlerinin diğer yaşam alanlarında da karoları değerlendirdiklerine dikkat çeken Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Mustafa AKBACI , konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Ev sahipleri sürdürülebilir ve kullanışlı mekanlar yaratmak için karoları değerlendirirken, bunları estetik ve teknik anlamda doğru döşemek, yapı ve malzeme arasında bütünlük kurabilmek de kritik bir unsur haline geliyor. Burada karo ustalarının gerçek anlamda ustalıklarını konuşturması gerekiyor. Seramiksan olarak biz de düzenlediğimiz uygulamalı eğitimlerle onların iş kalitesini artırmalarına destek veriyoruz.”

Karo ustalarına özel uygulamalı eğitim

Ahşap, beton, doğal taş görünümlü karoların salon, yatak odası gibi mekanlarda trendleri yakalarken aynı zamanda kullanıcılar için sağlam ve hijyenik bir çözüm sunduğunu belirten Mustafa AKBACI , düzenledikleri son eğitim programıyla ilgili “Karo alanındaki yetkinliklerini geliştirerek iş kalitesi ve rekabet açısından meslektaşlarından bir adım öne çıkmak isteyen ustalar için İzmir’deki Ödemiş bayimiz Uygun Yapı  işbirliğiyle bir eğitim semineri gerçekleştirdik. 50 ustanın katıldığı eğitime, ustalara seramik  ve yapı kimyasalları ürünlerinin teknik detaylarından bahsederek başladık. Ardından uygulama öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştık” ifadelerini kullandı.

Eğitimin odak noktası: Sürdürülebilirlik ve müşteri deneyimi

Ev tadilatlarında müşteri deneyiminin kritik bir unsur olduğunun altını çizen Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Mustafa AKBACI , “Özellikle evlerini yenilemek isteyen kişiler ihtiyaç odaklı çözümler ararken, aynı zamanda iletişiminin kuvvetli olduğu insanlarla çalışmayı tercih ediyor. Bu yüzden malzemelerdeki teknik detaylara hâkim olmanın yanı sıra uygulama aşamalarında da müşteri odaklı yaklaşım geliştirmek gerekiyor. Biz de seminerimizde Seramiksan Yapı Kimyasalları Üretim Müdürü Ahmet Küçük ile müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik konular da işledik. Ustalarımıza iş süreçlerindeki memnuniyetsizliğinin ortaya çıktığı durumlarda karşılıklı çözüm üretebilmeleri için iletişim pratiklerinden bahsettik. Bu alanda faaliyet gösteren ve seminerimize katılan ustaların işlerindeki her bir konuda yetkinliklerini artırmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim