Özellikle start up ve scale up’ların tercihi olan hazır ofisler, teknoloji alanında çalışan yazılımcılar, kripto para ve oyun yazılımcılarını da tek çatı altında topladı. 

İstanbul’da, Levent ve Maslak’ta paylaşımlı ofis hizmeti sunan Bizworld’ün kurucusu Pınar Massena, paylaşımlı ofislerin başlangıçta yalnızca genç girişimciler ve serbest çalışanlara çözüm ürettiğini söylerken günümüz iş dünyasında küresel bir trend haline geldiğini belirtti. 

“Dünyada bir milyondan fazla paylaşımlı ofis var” diyen Massena, “Hazır ofisler hem ekonomik hem avantajlı. Her şeyden önce ofis açma aşamasında uğraşılan evrak işleri ya da ofisin düzen ve temizliğini sağlamaya yönelik rutinler, hazır ofislerde bizim sorumluluğumuzda” diye konuştu.

Scale up şirketler de tercih ediyor

Çoğu start up şirketin, çalışmalarını paylaşımlı ofisler üzerinden gerçekleştirdiğine değinen Massena, “İster teknolojik çözümler üreten bağımsız bir çalışan olun, ister start up; paylaşımlı ofisler sayesinde çalışmalarınızın verimini oldukça yükseltebilirsiniz” dedi. Massena, start up şirketlerin yanı sıra bireysel girişimciler ve scale up şirketlerin de hazır ofisleri tercih ettiğini söyledi.

Neden hazır ofis?

Hazır ofislerin normalden çok daha uygun fiyatlara kiralandığını belirten Massena, avantajları şöyle sıraladı: “Bir ofis açtığınızda içinde bulunması gereken tüm teknik ve idari donanımı, işinizi yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi satın almanız gerekir. Hazır ofis kiralama seçeneğinde, tüm ihtiyaçlarınız da hazır. Çalışanlara yönelik çeşitli avantajlar, tüm ofis araç gereçleri, ihtiyaç duyulan teknoloji ekipmanları da hazır ofislerin özellikleri arasında. Maliyetleri düşürmesi de önemli bir başlık.”

Yeni dünya düzeninde ofis algısının değiştiğini belirten Massena, “Teknoloji ve sosyallik önem kazandı. İlerleyen yıllarda daha da önemli hale gelecek. Ekonomik çözümlerle işinizi yürütebilmek, ideal ofis algısını da değiştirmiş oldu. Etkileşimi ve yaratıcılığı destekleyecek ofisler, artık daha da ön planda. Klasik algılardan sıyrılıp yeniliğe ayak uydurmak, çağın beklentisi” dedi.

Editör: TE Bilisim