ÇEİS 2021 Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülleri’nde, 47 fabrikanın katılımıyla gerçekleşen değerlendirmenin sonucunda, en iyi performans gösteren ilk 3 fabrika arasında ÇİMKO’nun Narlı ve Bartın’daki fabrikaları yer aldı. ÇİMKO Çimento Adıyaman Fabrikası ise sıralamada ilk 5’te yer aldı. 

Çimko Çimento ve Beton A.Ş. Genel Müdürü Dr. Önder Kırca, doğaya ve insana saygılı üretime her zaman önem verdiklerinin altını çizerek “Üretim süreçlerimizde her zaman çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliğini sağlamak önceliğimizdir” dedi.

Çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Kırca, “Çimento sektöründe 1995 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz ve ÇİMKO ile yıllık 5,3 milyon ton klinker üretimi, 9,4 milyon ton çimento öğütme kapasitesine sahibiz. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetimizi her dönem istikrarlı şekilde sürdürdük. Tüm süreçlerimizde kalite, iş sağlığı ve güvenliği ile sürdürülebilirlik odaklı hareket ediyoruz.” dedi.

Ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sunmak ve her alanda sürdürülebilirliği sağlamak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Dr. Kırca, “Fabrikalarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sergilediği performansın ÇEİS tarafından ödüle değer görülmesi bizleri gururlandırdı. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetleri için tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim