Motorlu araç satıcılarını tek çatı altında toplayarak, tüketicinin binlerce seçeneğe aynı anda ulaşmasını sağlayan; sektörü kurumsal bir yapıya kavuşturarak Türkiye’de örnek teşkil eden otomotiv alışveriş ve yaşam merkezi OTONOMİ model alınarak Başkentin hızlı gelişmesini sürdüren bölgesi Sincan’da 700 milyonluk yatırımla VEGA OTONOMİ hayata geçiriliyor.

Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) ve NATA Holding tarafından hayata geçirilen ve yılın ilk çeyreğinde yapımına başlanan VEGA OTONOMİ tamamlandığında 1000 kişilik istihdam olanağı yaratacak. Bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan VEGA OTONOMİ’nin, sanayi bölgesi olan Sincan’da otomotiv sektörüne bağlı yan sektörler de düşünüldüğünde 5000 kişilik bir ek istihdam ve bölge kalkınmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Başkentin 2’nci Otonomi’si olacak, Anadolu’yu rahatlatacak…

Başkentin ikinci Otonomi’si olacak ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen tüketicilere A’dan Z’ye hizmet verecek olan tesis, tüketiciye kaliteli ve güvenli alışveriş imkanı sunacak. 151 adet showroom ve 57 adet ofis katının bulunacağı merkezde, araç alım satımı güvenli bir ortamda, modern tesislerde gerçekleşirken yan hizmet birimleri, banka, noter, ekspertiz merkezi, ihale merkezi, sigorta şirketleri, avukatlık ve hukuk büroları, araç kuaförü, araç fotoğraf stüdyoları gibi yan hizmet birimleri yanında kafe, restoran, fırın gibi temel ve sosyal ihtiyaçlara yönelik donatılar da yer alacak.

2022 sonunda tamamlanacak

2022 sonunda tamamlanması planlanan proje hakkında bilgiler veren SİMAS Başkanı Gökhan Çalışkan, projenin bölgedeki en büyük yatırımlardan biri olduğunu ve hızla sanayileşen Sincan bölgesi başta olmak üzere Ankara’ya önemli bir katma değer sağlayacağını ifade etti. Çalışkan, VEGA OTONOMİ’nin bölge kalkınması yanında önemli bir ihtiyaca da cevap vereceğini söyledi ve şu bilgileri verdi:

“Pandemi ile birlikte otomobil üretiminde yaşanan sıkıntılar ikinci ele talebi artırırken, sektörün kurumsallaşması, tam hizmet anlayışı ve güvenli alışveriş gibi kavramların daha da önem kazanmasıyla ileri standartlarda otomobil alışveriş merkezleri ihtiyaç halini aldı. Modern tesislerde, otomotiv sektörüyle alakalı tüm birimleriyle, bütünlüklü hizmet vermek artık çağımızın bir gereği… Biz de 2020 yılında kurduğumuz derneğimizin öncelikli hedefleri arasına bunu alarak, Türkiye’nin en güçlü inşaat firmalarından NATA Holding ile iş ortaklığı yaptık ve hızlı bir başlangıç yaparak temellerimizi attık. Tüm dünyada örnek gösterilen Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük ve kapsamlı otomotiv alışveriş ve ticaret merkezi olan OTONOMİ’yi model aldık ve hem kurumsal yapısı hem de kusursuz işleyişi ile bölgemize ve sadece bölge insanımız değil tüm Anadolu’ya hizmet vermeyi hedefliyoruz.”

Editör: TE Bilisim