“Bu Sitede İş Var” mottosuyla yola çıkan Workindo, yeni yatırımlarla global pazarlara açılırken, sitenin Fransızca dil seçeneği yayına girdi. Firma, yurtdışı büyüme stratejisi doğrultusunda Fransa ile birlikte Orta ve Kuzey Afrika gibi Fransızca konuşulan ülkelerdeki inşaat sektörlerine insan kaynakları ve hizmet alım-satım çözümleri sunacak. Bu ülkelerdeki inşaat personeli, firmalar, taşeronlar Workindo.com üzerinden kendi dillerinde iş başvurusu yapıp projelere teklif verebilecekler.

Yaptıkları stratejik yatırımlarla yurtdışı atılımlarını hızlandırdıklarını belirten Workindo.com CEO’su Erhan Kocabaş, “Beş yüz binin üzerindeki üye sayımızla yolumuza doludizgin devam ediyoruz. Rusya, Ukrayna, Türki Cumhuriyetler derken şimdi de Fransızca konuşan ülkelerde Workindo’nun ismini duyuracağız. Bugün Fransızca konuşan ülkelere baktığımızda Fransa ile birlikte Orta ve Kuzey Afrika ülkeleri ile çok geniş bir nüfus popülasyonundan bahsediyoruz.

Türkiye’deki inşaat firmaları, mesela Senegal’deki bir inşaat projesine Workindo.com üzerinden kolayca teklif verebilecek ya da orada çalışmak isteyen personel iş ilanlarına başvuru yapabilecek. Ayrıca oradaki bir firma projesine kolayca taşeron bulabilecek veya yerelde insan kaynağı çözümü sağlayabilecek. Yine hizmet ve malzeme alım-satım konusunda da birçok hizmeti de sitemiz üzerinden çok hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecek.

Sektör, pandemi nedeniyle her ne kadar yavaşlasa da özellikle Orta Afrika ciddi bir hareketlenme yaşanıyor. Bu avantajlı pazarda Türk firmaları büyük inşaat projelerine imza atıyor. Buralarda sektöre insan kaynağı sağlama, ticaret yapma açısından büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye’nin de sektörel anlamda bu pazarlara erişim sağlamasına destek olmak bize gurur veriyor.

Yola çıktığımız ilk günden vizyonumuzu dünya markası olarak belirlemiştik. İki yıl gibi kısa bir sürede başardıklarımızla hedefimize hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de farklı coğrafyalarda Türk inşaat sektörünün adını duyurarak hem Workindo hem de Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim