Gayrimenkul Haber'de yer alan habere göre, Sosyal medya platformu twitterdan yaptığı yorumlarda KDV indirimini değerlendiren Ali Kurt, şu sözlere yer verdi.

“En baştan söyleyelim: KDV düzenlemesi üst gelir grubu konut alıcısına yaradı! 150 m2’den büyük konutlarda kademeli vergilendirmeye geçildi. Lüks konutlarda net bir şekilde KDV indirilmiş oldu?”

“Fiyatlar düşer mi? Net alanı 150 m2’nin altındaki konutun KDV oranı her yerde yüzde 1’den, 8’e çıktı. Anadolu’da konut fiyatları artacak. Büyükşehirlerdeki emlak rayiçli KDV uygulaması kalkmış oldu. Yüzde 1 KDV oranına tabi konut yapılacak arsa kalmayan İstanbul’a iyi haber yok”

“Sektör canlanır mı? KDV indiriminin sektöre sihirli değnek etkisi yapmayacağı açık. Eğer sektör hareketlensin, konut fiyatları düşsün isteniyorsa, inşaat maliyetlerindeki girdilere ait yüzde 18’lik KDV oranı düşürülmeli!”

“Dar ve orta gelirliye müjde var mı? Maalesef yok. Dar ve orta gelir grubunun ev sahibi olması için sosyal konut yapımı finansal ve vergisel olarak desteklenmeli!”

Editör: TE Bilisim