Beşiktaş Belediyesi, Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde bulunan Manolya ve Yakar Apartmanlarını yıkarak kentsel dönüşüm çalışmasını başlattı. Belediye iştiraki olan Beşiktaş İmar A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ilk yıkımla birlikte yerinde dönüşüm faaliyetleri uygulanmaya geçti.  

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat dönüşüm alanında yaptığı konuşmasında, ‘’Beşiktaş Belediyesi açısından bugün tarihi bir gün. Beşiktaş yapı stokunun yüzde 78’i, 1980 öncesi yapılmış riskli yapılardan oluşuyor.

Bütün komşularımız hem binalarının dönüşümüyle ilgili hem de diğer hukuki süreçlerle ilgili Beşiktaş İmar A.Ş.’ye başvurarak doğru bilgi ve belgeye ulaşabilirler. Biz onların yerine dönüşüm süreçlerini baştan sona yönetmeye talibiz’’ dedi.

‘’BU YIKIM BİR BAŞLANGIÇ’’

Beşiktaş Belediyesi Kentsel Dönüşüm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Beşiktaş İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oylum Işık da yenilenme sürecini değerlendirirken Beşiktaş’ın tarihi bir semt olduğuna dikkat çekti. Oylum Işık, yıpranmış yapı stoğunun çok fazla olduğunu belirtirken deprem gerçeğinin yerinde dönüşümü zorunlu kıldığını hatırlattı.

Işık, Beşiktaş İmar A.Ş.’nin rolünü şu şekilde tarif etti: ‘’ Hem belediye, hem de Beşiktaş İmar A. Ş. olarak kentsel dönüşüm sürecinde hak sahiplerinin temsilciliğini yapıyoruz. Amacımız yıkım aşamasından yenilenme sürecine kadar semt sakininin yanında olmak, bu süreçte onların haklarını en doğru şekilde korumak, güven içinde yenilenmelerine yardımcı olmak.’’

Editör: TE Bilisim