DHA'da yer alan habere göre, İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini anlatan Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, "İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” dedi.

Uluslararası emlak yatırım yönetimi konusunda profesyonel hizmetler veren Rotas Investment, Property Alliance Group ile bir anlaşmaya imza attı. İngiltere'de inşaat projeleri geliştiren firma, Türkiye’deki satış ve pazarlama operasyonu için Rotas Investment’i tercih etti.

İNGİLTERE’DEN EV ALMAK İSTEYENLER 25 YILA KADAR VADE YAPABİLİYOR”

İngiltere’deki mortgage faizlerinin ve ödeme sürelerinin Türkiye’ye göre çok daha avantajlı olduğunu belirten Arda Ulaşan, “İngiltere’de 2 tip mortgage bulunuyor. Biri yaşamak için alınan ‘buy-to-live’ diğeri de kiraya vermek için alınan yatırımlık ev yani ‘buy-to-let’ olarak geçiyor.

Yatırımlık olan mortgage, yabancılar için kolay erişilebilir durumda. Bunun en önemli sebeplerinden biri de kredi veren kuruluşların evin kirasını teminat olarak görmesi. Yıllık en az 15-20 bin dolar hane geliri olduğunu belgeleyenler, buy-to-let kredisi için başvurabiliyor.

Satın alınacak evin yüzde 75’ine kadar kredi başvurusu yapılabiliyor. Faiz oranları yıllık yüzde 5,5-7,5 arasında değişiyor ve 25 yıla kadar vade kullanılabiliyor. Kira geliri kredi ödemelerini çok büyük oranda karşılıyor” diye konuştu.

“İNGİLTERE’DE GAYRİMENKUL FİYATLARI 5 YIL İÇİNDE YÜZDE 28 ARTACAK”

“JLL ve Savills gibi uluslararası emlak kuruluşlarının 5 yıllık tahminlerine göre, İngiltere’de en yüksek yatırım getiri beklentisi Manchester’ın da içinde olduğu kuzey batı bölgesinde olacak" diyen Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, şu ifadeleri kullandı:

"Artan kentsel dönüşüm ve Londra-Manchester arasında açılacak olan HS2 hızlı tren hattı, artış beklentisini yükseltti. Londra’daki gayrimenkul artış beklentisi yüzde 12,3 iken, aynı oran Manchester’da yüzde 28 olarak belirlendi.

Bu artış beklentilerini de göz önüne alarak 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren İngiltere’nin öncü gayrimenkul geliştirme firması Property Alliance Group ile yaptığımız anlaşma kapsamında, Türkiye'deki vatandaşlarımıza İngiltere’deki avantajlı yatırımlar için hizmet veriyoruz.

Gelişen ve büyük şehirlerin merkezlerinde yatırıma ve kiraya vermeye yönelik konut inşaatları yapan Property Alliance Group, şu ana kadar 15’ten fazla büyük konut projesini tamamladı. 6 projesi devam ediyor ve bunlardan biri Manchester’ın en merkezi noktasında yer alan 37 katlı gökdelen projesi Vision Manchester. İngiltere’nin önde gelen inşaat firmalardan biriyle iş birliği yaptığımız için çok mutluyuz."
 

Editör: TE Bilisim