TV 100'de yer alan habere göre, Rusya'nın Avrupa'ya uyguladığı enerji kısıtlamalarıyla yaşanan kriz sonrası ülkeler yaşam maliyetlerini azaltmak amacıyla önlemler almaya başladı.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, enerji krizini hafifletmeyi ve yaşam maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen yeni ekonomi paketini duyurdu.

Yaz tatilinin ardından toplanan İskoç parlamentosunda konuşan Sturgeon, enerji krizi nedeniyle bütçe üzerindeki baskıları "insani acil durum" olarak nitelendirdi.

KİRALAR DONDURULDU, TAHLİYELER YASAKLANDI

Enerji fiyatlarındaki artışa herhangi bir müdahalede bulunmanın söz konusu olmadığını belirten İskoçya Başbakanı, bu yüzden yeni ekonomi paketinde insanların yaşam maliyetlerine odaklandıklarının altını çizdi.

Sturgeon, yeni ekonomi paketiyle birlikte ülkede kamu ve özel mülkler için kiraların dondurulduğunu ve kiracı tahliyelerinin yasaklandığını açıkladı.

Öte yandan Sturgeon, kasım ayından itibaren her çocuk için ödenen haftalık yardımların, 20 sterlinden 25 sterline yükseltildiğini duyurdu.

İskoçya'nın bu hamlesi, İngiltere Başbakanı Liz Truss'un yeni Başbakan olarak seçilmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim