Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı, inşasını tamamladığı Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nun yemekhane donanımı için “Tuğla Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında bağışçılar; minimum 100 TL olmak üzere istedikleri miktarda yapacakları bağışla bir tuğlayı sahiplenecek, yeni yurt projesinin yemekhane duvarında yer alan tuğla görselinde ismiyle yer alacaklar. Temel ihtiyaçları ve eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarına yurt desteği vererek, onların sıcak bir aile ortamında eğitime erişmelerine imkân veren Koruncuk Vakfı herkesi “Adın hep duvarımızda olsun!” çağrısıyla bir tuğla sahiplenmeye, “Tuğla Projesi”ni desteklemeye davet ediyor!

Bolluca Kız Öğrenci Yurdu, Koruncuk’lar için sevgi ve güven dolu bir “yuva” olacak!

“Daha çok kız çocuğuna ulaşmak ve eğitimlerini sürdürülebilir şekilde desteklemek” amacıyla İzmir Koruncukköy Urla’yı hizmete açarak Koruncukköy Bolluca için ‘El Ver Yuva Olsun’ projesini başlatan Koruncuk Vakfı; Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nu tamamlayarak ülkemize yeni bir bina kazandırdı. Koruncuk’ların bireysel ve sosyo-kültürel gelişimleri için gereksinim duydukları imkân ve ortamı sağlamak için kütüphane, oda, yemekhane, çamaşırhane, revir ve spor odası gibi farklı işlevlere sahip ortak kullanım alanlarının, günlük yaşam rutinlerine uyum sağlamasına özen gösterilerek inşa edilen Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmete girecek.

Tuğla Projesi’ni nasıl destekleyebilirim?

Koruncuk Vakfı tarafından başlatılan “Tuğla Projesi”ni: Alıcı ismine TÜRKİYE KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR VAKFI, açıklamaya "tuğla" yazarak İban: TR28 0006 2000 7230 0006 2996 62 nolu Garanti Bankası — Metro Mecidiyeköy Şubesi (723) hesabına havale/EFT yolu ile destekleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim