Akşam'dan Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre, Emlak Konut GYO, 2021 yılını 1 milyar 332 milyon lira net konsolide kârlılıkla tamamladı.

Şirket kâr dağıtım politikası değiştirilerek, nisanda 390 milyon 260 bin lira kâr payı dağıtımı planlanıyor. 2021'de hedeflerini aşarak, 6 bin 28 adet ünitenin satışını gerçekleştirerek, 17 milyar 143 milyon TL (KDV hariç) satış rakamına ulaşan şirket, bu yıl için ise 27 milyar 355 milyon lira ön satış geliri ve 1 milyar 440 milyon lira net kâr hedefi belirledi.

2021'de elde ettikleri yüksek verimliliği bu yıl da sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Yıl içinde kısmi geçici kabullerini tamamlamayı hedeflediğimiz 5 gelir paylaşımı projemizin yüzde 83'ünün ön satışını tamamladık. Yapımına devam edilen arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı projelerimizde minimum garanti edilen Emlak Konut payı 11 milyar 251 milyon lira seviyesine ulaştı" dedi.

7.5 Milyar Liralık Arsa

Gedikli, şöyle konuştu: "Projelerimizin yüksek getiri potansiyeliyle inşaatların ilerlemesine paralel daha yüksek getiri oranlarına ulaşacağına inanıyoruz. 2021'de ön satışlarına başladığımız, Çınarköy, Emlak Konut Vadi Evleri, Köy ve Emlak Konut Bizim Mahalle başta olmak üzere, yapımı süren 7 anahtar teslimi projemizin satışlarını yıl sonu itibarıyla yüzde 60 tamamlandık.

Satın aldığımız 3.3 milyon metrekare yüzölçümüne sahip 5.740 milyar liralık arsalardan Çekmeköy, Kartal ve Ayazağa parsellerinde projelendirme çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Proje geliştirme çalışmalarını yürüttüğümüz ve ihalelere konu 7 milyar 479 milyon liralık arsa portföyüne ulaştık."

Bu Yıl Sarıyer ve Beşiktaş Projeleri Hayata Geçirilecek 

Hakan Gedikli, değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Bu yıl da Emlak Konut'un istikrarlı ve sürdürülebilir kârlılıkla büyümesine devam edeceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, sahip olduğumuz arsa portföyümüz üzerinde katma değeri yüksek projeler için 6 adet gelir paylaşımı ve etaplar halinde 10 anahtar teslimi proje ihalelerimize devam edeceğiz.

972 bin 840 metrekare satış karşılığı 27 milyar 355 milyon lira ön satış geliri ve 1 milyar 440 milyon lira net kârlılıkla yılı tamamlamayı hedefliyoruz. Sarıyer, Beşiktaş, Kartal ve Başakşehir'de Emlak Konut güvencesiyle projelerimizi yakında hayata geçiriyoruz."

Editör: TE Bilisim