Moderatör Fulya Soybaş ve Gülistan Alagöz yüz yüze eğitimin başlaması ve düğün sezonunun açılması ile daha da görünür hale gelen kiralık ev sorununu, konut sıkıntısında yaşanan arz- talep dengesizliğini konuştu.

Türkiye’nin gündemini ele alan Hürriyet Bizimle’de yıllık kira artış oranının yüzde 50’ye ulaşması, kiracıların ve ev sahiplerinin hakları ve ‘İstanbul büyük depreme ne kadar hazır?’ sorusu da gündem başlıkları arasında yer aldı. 

Hürriyet Gazetesi’nin emlak ve gayrimenkul alanındaki deneyimli ismi Gülistan Alagöz, “Şu an İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de konut bulmak zor - bulduğumuz konutların fiyatları ulaşılabilir değil, gerçekçi de değil. İstanbul özelinde yüzde 300’lük bir artıştan bahsediyorlar. İl geneline bakarsak da yüzde 50 kira artışından bahsedebiliriz.” dedi. 

Kiraya talebi arttıran faktörlerden birinin de kredi faizleri olduğunu söyleyen Alagöz, “Psikolojik sınır yüzde 1’dir. Eğer kredi konut faizi yüzde 1’in altına inerse vatandaş alıma geçer kiracılar ev sahibi olur. Aslında beklenen bir faiz indirimi de var” diye konuştu.  

Fulya Soybaş, her hafta çarşamba günleri Hürriyet Youtube kanalında 16.00’da yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ ile gündemin konularını ele almaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim