Resmi Gazete'nin yeni sayısı bu sabah yayımlanırken ülke genelinde yer alan ve çok sayıda ili kapsayan yeni bir gayrimenkul özelleştirme listesi yayımlandı.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere toplamda 16 ili kapsayan ve 2025 yılına kadar tamamlanması planlanan özelleştirme 243 adet taşınmazı içeriyor.

19 Mayıs 2022 Tarihli ve 31840 Sayılı Resmî Gazete'de Türkiye'nin çeşitli illerinde mülkiyetleri Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) adına kayıtlı 16 ilde, toplam 243 adet gayrimenkul için özelleştirme kararı yer aldı. 

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) adına kayıtlı olan ve ekli listede yer alan taşınmazların ve hisselerin; 

Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, Satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine, Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına, 40146 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla karar verilerek Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi.

2025 yılına kadar özelleştirilmesi planlanan taşınmazlar başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, Afyonkarahisar,  Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Muğla, Kocaeli ve Konya illerinde yer alan toplam 243 adet gayrimenkulü içeriyor.  

Satışa Çıkarılan Gayrimenkuller için Tıklayınız...


 

Editör: TE Bilisim