Etimesgut ilçesinde Koray K., Berk K. ve Ali İhsan K., depremden dolayı Ankara’ya taşınmak zorunda kalan depremzedeleri gözlerine kestirdi.

Şüpheliler, internette yayınladıkları sahte kiralık ev ilanıyla Malatya’dan Ankara’ya göç eden iki aileyi dolandırdı.

ANKARA’DA EVSİZ KALDIK

Afetzedeleri türlü bahanelerle oyalayan şüpheliler, mobil bankacılık yöntemiyle kira, depozito ve komisyon ücretlerini temin ettikten sonra kayıplara karıştı.

Mağdurların ihbarda bulunması üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Polis ekipleri, üç şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin farklı suçlardan çok sayıda suç kayıtlarının olduğu ve 4 farklı dolandırıcılık olayında toplam 55 bin liralık vurgun yaptıkları öğrenildi.

İki çocuğu, eşi, kayınpederi ve kayınvalidesi ile Malatya’dan Ankara’ya gelmek zorunda kalan ve 1.5 senedir göğüs kanseriyle mücadele ettiğini belirten avukat Yeliz Güzel (38), şunları söyledi:

Ev Sahibi Kiracı Kavgası Büyüyor! Ev Sahibi Kiracı Kavgası Büyüyor!

“Depreme Malatya’da yakalandık. Birkaç gün köyde kaldık, tedavimden dolayı ve güvenlik açısından Ankara’yı tercih ettik. İnternette bir ev bulduk. Emlakçı para istedi biz de gönderdik.

Yola çıktık geldik, geldiğimiz güne kadar emlakçıyla irtibattaydık. Evi ayarladığını, temizlettiğini söyledi.

Ankara’ya geldiğimizde, ev sahibine ulaşamadığını, anahtarın kendisinde olmadığını anlattı ve bir daha telefonlarımızı açmadı. Çocuklarımla Ankara’da evsiz kaldık.” 

Editör: TE Bilisim