İstanbul Kartal'da yaşayan Hasan Şengün, yaklaşık 3 yıl önce bin 650 liraya ev sahibi ile kirayı elden vereceğine dair kira sözleşmesi imzalayarak evi tuttu.

İddiaya göre 2 bin liraya yükselen kiralarını her ay düzenli olarak ev sahibine elden ödeyen Şengün, ay sonunda ev sahibinin, "Oğlum 8 bin liraya kiraya oturuyor, siz de 8 bin lira kira ödeyin" demesiyle hayatının şokunu yaşadı.

Şengün, bu fahiş zammı karşılayamayacağını ve kiranın 4 bin lira olmasını istese de ev sahibi kabul etmeyerek, kiracılarını üç yıl kira ödemediğini iddia ederek hacze verdi. Eve gelen haciz kağıdıyla şoke olan kiracılar, hukuk mücadelesi başlattı.

KİRALAR YÜKSELDİKÇE SIKIŞTIRDILAR

Kiracı Hasan Şengün, "2018 yılında bu daireye taşındık. Bu daire sahibi H.S. bize, '3 odalı evim var. Siz iyi bir insansınız. Gelin benim evimde kalın' dedi. Biz de bin 650 lirayla evi tuttuk, kontrat yaptık. 'Kiramı elden vereceksiniz' dedi.

Kontrata da elden olarak yazdı. 3 sene evinde oturduk. Her sene kira artışını yaptık. 2 bin lira kira veriyordum. Sonra 3 ay sonra 'Çocuğum gelecek' dedi. Bizi evden çıkarmaya çalıştı. Biz de 'Kiramızı arttıralım' dedik. 2 bin lira olan kirayı 4 bin lira yapalım dedik. Ev sahibi de 'Benim için fark etmez, bir oğluma sorayım' dedi.

Oğluna sordu. 'Oğlum 4'ü de kabul etmiyor' dedi. 'Çıkmanızı istiyor. Oğlum dışarda 8 bin lira kira veriyor, siz 4 bin liraya oturamazsınız' dediler. Biz de 4'ten yukarı veremeyeceğimizi söyledik. Biz kirayı 3 yıllık elden ödediğimiz halde bizi ödememiş gösterip hacze verdiği için yüklü bir miktar çıkıyor buradan.

Biz bu bunun altından nasıl kalkabiliriz, buna nasıl katlanabiliriz? Biz kira paramızı ödedik. Bizden elden aldı. Her ayın 15'inde biz elden verdik. Üst katımızda oturuyor. Herhangi bir kavgamız, dövüşümüz olmadı. Çok samimi bir ortamdaydık. Ama 2 ayda bu kiraların artışı yükseldikçe bizi sıkıştırmaya başladılar. Mahkemeye verip haciz açmışlar. Bizi de bu vergi kaçakçılığına alet etmiş oluyor. Bundan mağduruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim