Karar'da yer alan habere göre, son zamanlarda sık sık görülen kiracı dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi.

Her geçen gün giderek artan kiracı dolandırma eylemi Kocaeli'de ortaya çıktı.

İnternet üzerinden verilen kira ilanları ile birlikte yükselen kiracı dolandırma vakaları hakkında uzmanlardan uyarılar geliyor.

Koceli'de meydana gelen olayda, interne üzerinden kiralık ev ilanı vererek birçok kişiden kapora toplayan şahıslar ortadan kayboldu. Aradan geçen kısa sürenin ardından 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Benzer bir olay daha İzmit ilçesinde gerçekleşti. İnternet üzerinden ilan verilen kiralık ev için kapora veren 4 farklı kişi dolandırıldı.

Yapılan dolandırıcılık üzerine emniyet güçleri harekete geçti. Şahıslar hakkında arama çalışmaları yapılıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre adresleri öğrenilen 3 şüpheli operasyon sonucu başarıyla yakalandı.

Polis ekipleri tarafından yakalanan 3 şüpheli emniyetteki işlemleri üzerine adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüpheli şahıslardan İ.Y. ve M.T. Hakim tarafından tutuklanırken, A.Ç. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Son zamanlarda artış gösteren dolandırıcılık vakalarına dair emlakçılar ve uzman isimler tarafından uyarılar gelmeye devam ediyor.

İnternet üzerinden ev ilanlarının dolandırıcılığa açık olduğu belirtiliyor. Yapılan açıklamalara göre mümkün olduğu sürece kapora vermekten de kaçınabilirsiniz.

Ülkemizde yaşanan ekonomik şartlar ile birlikte artış gösteren dolandırıcılık vakalarına dair dikkatli olunması gerektiğine dair uyarılar yapılıyor.

Editör: TE Bilisim