Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde “Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm yaralar sarılıp, yıkılan her şey daha iyisiyle yeniden inşa edilmeden buralardan ayrılmayacağız” dedi. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli ile kentsel dönüşüm yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kentsel dönüşüm hükümet programımızın ilk hedefi olacak” ifadelerini kullandı.

11 İLİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Erdoğan özetle şunları söyledi: “11 ilimizi ve özellikle de Hatay’ı bir an önce ayağa kaldıracağız. Attığımız her adım ve projeyi bu gayeyle planlıyoruz. 1,5 ay içinde arama kurtarmanın bittiği, enkaz kaldırma faaliyetlerinin hızla sürdüğü, kalıcı konutların inşasına başlandığı döneme girdik.

Geçici barınma için 125 bini AFAD tarafından olmak üzere 156 bin çadır dağıtılmış ya da kurulmuştur. AFAD tarafından 22 bin bağış olarak da 14 bin olmak üzere 36 bin konteynerin altyapısı kurulumu nakli sürmektedir. Mevcut başvuruyu fazlasıyla karşılayacak seviyededir.

309 bin aileye 10 bin liralık ödemeler yapılmış 101 bin aileye 15 bin lira taşınma parası ödenmesine başlanmıştır. Birileri bize kalıcı konutların yapımı, kadim şehirlerimizin imarı ve ihyası konusunda acele ettiğimizi söylüyor.

Editör: TE Bilisim