Bakan Kurum, Beykoz'da düzenlenen 'Dirençli İstanbul Buluşması'na katıldı. Kurum, "İstanbul'a baktığınızda 300 bini acil olmak üzere 1,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini görüyoruz. Muhalefet liderlerinden biri şöyle dedi, 'İstanbul milletvekillerini alın, organize olun.

Kentsel dönüşüme karşı beyanat verin.Ben onu kamuoyuna lanse edeyim' Biz de diyoruz ki; arkadaşlar kentsel dönüşüm siyaset üstü bir meseledir. Can meselesidir, beka meselesidir. Çok açık söylüyorum. Milliyetçiliğin ekmeğini yiyenlerin kentsel dönüşüme karşı çıkması, milletini sevmemek demektir" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz'da 'Dirençli İstanbul Buluşması'kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte konuşan Kurum, "Sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşasak da kalbimiz hüzünlü, yüreğimiz buruk.

Çünkü 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen depremde 50 bin 400 canımızı yitirdik. Allah'a şükürler olsun, daima milletini düşünen sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde; 113 bin konutumuzun inşa çalışmaları başladı.

Yine Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da ilk konutları birkaç gün önce teslim ettik.  Allah'ın izni, Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin destekleriyle; 319 bin yeni yuvamızı bir yılda teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin yeni konut yapacak, yaraları tamamen saracağız" diye konuştu.  

HER İKİ YAKADA, 39 İLÇEMİZDE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Bakan Kurum, "İstanbul'a cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 21 yılda büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Her iki yakada, 39 ilçemizde gece gündüz demeden çalışıyor; İstanbul'u istikbale taşımak için gayret ediyoruz. 2012 yılında " Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşümö diyerek Gaziosmanpaşa'dan ilk kazmayı vurmuştuk. Şimdi de; "İstanbul'da 1 buçuk milyon konutluk büyük dönüşümö ve "yarısı bizdenö diyoruz. Hedefimizi açıkladık; İstanbul'daki riskli 1 buçuk milyon yapı stoğunu yenileyeceğiz.

Bunun için 500 bini Anadolu'da olacak. 500 bini Avrupa yakasında yer alacak. Kalan 500 bin konutu da yerinde dönüştürüp, İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Sayın cumhurbaşkanımız, devletimiz, her zaman olduğu gibi bu konuda da milletimizin yanındadır. İşte Gaziosmanpaşa'daki programımızda 'Yarısı Bizden' kampanyamızı ilan ettiler.

Ben dün dedim ki; İstanbul'u annelerimiz dönüştürecek. Evet bugün burada yuva kuran, yuva yapan hanım kardeşlerimiz de var. Bu kampanya kapsamında inşa etmeyi planladığımız daireler; 2+1 100 metrekare, 3+1 120 metrekare olacak. İstanbul'un dokusuna uygun, yatay mimariye sahip, sıfır atık uyumlu, güvenli yapılar olacak" diye konuştu.  

YARISI BİZDEN KAMPANYASI NASIL İLERLEYECK?

Bakan Kurum, yarısı bizden kampanyasının ilerleyişini şu şekilde anlattı:

"Bir: Hak sahibi bir vatandaşımız e-devlet üzerinden kampanyamıza başvuracak. Uzmanlarımız ön inceleme için binaya gelecekler. ve vatandaşımıza şunu teklif edeceğiz: ya rezerv alanda inşa ettiğimiz konutlardan ev alın, ya da eviniz yapılana kadar sizlere 5 bin 250 TL kira desteği verelim. İki: Dönüşüm sonrası vatandaşımızın ödeyeceği miktarın yarısını biz karşılayacağız.

Şu anda 2+1 dairenin başlangıç taksiti 5 bin 625 lira, 3+1 dairenin ise 6 bin 750 lira olacak. Üç: Konutlarımızı en geç iki yıl içerisinde hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Dört: Eğer başvuru sayısı 200 bini aşarsa hak sahiplerini noter huzurundaki kurayla belirleyeceğiz.

Beş: Hedefimiz; ilk etapta; 1. yılda 200 bini yerinde, 100 bini rezerv konut olmak üzere toplam 300 bin konut dönüştürmektir. Hızlıca, 1,5 milyon konutu bitirerek İstanbul'da dönüşümü tamamlamaktır. Bunu da, sizlerle birlikte başaracağız" diye konuştu.  

İSTANBUL'DA 1 BUÇUK MİLYON KONUTUN DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR

Bakan Kurum, "Bugüne kadar 81 ilimizde 3 milyon 300 bin konutu dönüştürdük. Milyonlarca insanımızın can ve mal sağlığını teminat altına aldık. TOKİ'mizle 1.2 milyon konut üreterek ülkemizdeki yapı stoğunu daha da güçlendirdik. Bugün İstanbul'a baktığınızda; 300 bini acil olmak üzere 1,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini görüyoruz. İşte bugün Beykoz'dayız.

Burada pek çok bina mimarlık ve mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış durumda olduğu için, şehrimize dair çalışmalarımızı hızlandırdık. Peki biz Beykoz'u güvenle geleceğe taşımak için mücadele ederken birileri ne yaptı?

Muhalefet liderlerinden biri şöyle dedi:

8 Soruda Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası 8 Soruda Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası

'İstanbul milletvekillerini alın, organize olun. Kentsel dönüşüme karşı beyanat verin. Ben onu kamuoyuna lanse edeyim' dedi mi? Dedi. Biz de diyoruz ki; arkadaşlar kentsel dönüşüm siyaset üstü bir meseledir. Can meselesidir, beka meselesidir. Çok açık söylüyorum.

Milliyetçiliğin ekmeğini yiyenlerin kentsel dönüşüme karşı çıkması, milletini sevmemek demektir. Milletinin canını, yavrularımızın istikbalini düşünmeyenden milliyetçi falan olmaz, olamaz. Mesele bu kadar net ve basittir.  Hamdolsun; siz Beykozlular, sahte milliyetçilere değil millet için çalışanlara kulak verdiniz. İnşallah en kısa sürede temellerini attığımız 776 konut ve 47 dükkanımızı bitirerek hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.    

2/B İLE İLGİLİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN DE ÇALIŞMAMIZI YÜRÜTÜYORUZ

Bakan Kurum, "Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyor, diğer yandan da millet bahçemizi de buraya kazandırıyoruz. İnşallah en kısa sürede bitirerek parklarıyla, spor alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla donatılmış bu şaheseri sizlerin hizmetine sunacağız.

Biz Beykozlu kardeşlerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Pek çok ailemiz, 2/B ile ilgili sorunlar yaşıyor. Biz bu sorunları çözmek için de çalışmamızı yürütüyoruz. Belediyemizle, Tapu ve Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzle şu anda çok özel bir çalışma yürütüyoruz.İnşallah kimseyi mağdur etmeden, sizlerin duasını alacak bir çözüm önerisi getireceğiz.

Varsın birileri yalanla, tezviratla, algı ve iftirayla siyaset yapsınlar; biz sağ tarafımızdaki Tokatköy dönüşümünde olduğu gibi sol tarafımızdaki millet bahçemizde olduğu gibi sadece eserlerimizle konuşacağız. Sadece Beykoz'a hizmet edeceğiz. Sadece İstanbul'a hizmet edeceğiz. Beykoz'u hep birlikte güçlendireceğiz. Beykoz'u hep beraber afetlere karşı hazırlıklı hale getireceğiz. Beykoz'u hep birlikte istikbale taşıyacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim